Ország-világ

2016.02.03. 22:10

Amint emberek közé engedték, gyilkolni kezdett

Az osztrák Werner Kniesek gyerekkora óta vágyott arra, hogy a puszta élvezetért gyilkolhasson. Saját anyjával kétszer próbálkozott, miután pedig kiengedték, azonnal kinézett magának egy villát, ahol egy özvegy lakott a gyerekeivel.

A borsonline.hu az Ausztriát a '80-as években lázban tartó esetet most Bene László és az ő esetleges szabadulása miatt elevenítette fel.

Márciusban kiengedhetik az ország legkegyetlenebb gyilkosát, Bene Lászlót, akit társával - az azóta a börtönben öngyilkosságot elkövetett Donászi Tiborral - többek közt a skálás gyilkosságért ítéltek húsz évre. Ez az idő letelt, Bene pedig márciusban akár feltételesen szabadlábra kerülhet.


Bene László - aki úgy fogalmazott: azért van börtönben, mert a bűntársával tíz embert “megpisztolyoztak" és ezekből négy meghalt - korábban azt mondta, ha újrakezdhetné, ugyanezt csinálná. Bene azt is kijelentette, nem bánta meg a gyilkosságokat, lelkiismeret-furdalása sincs miattuk. 

 


Werner Knieseket először 16 évesen ítélték el, mert meg akarta ölni saját anyját. Két év rehabilitáció után újra próbálkozott. Sikertelenül ugyan, de természetesen megint lecsukták. Újra szabadult és még aznap kiirtott egy egész családot.


Az eset 1980-ban történt, három évvel később pedig Gerald Kargl rendezésében és Erwin Leder főszereplésében Angst címmel zseniális film is született belőle.


Kniesek elmondta, a börtönben végig az volt a terve, hogy ha kijön, ölni fog. Konkrét tervei, célpontjai azonban nem voltak, egyszerűen csak az élvezetért akart gyilkolni.


A férfi szabadulása után azonnal St. Pöltenbe utazott és kinézett magának egy villát, amiben egy Gertrud Altreiter nevű középkorú özvegy élt lányával és kerekesszékes fiával. Miután Kniesek betört, csak a mozgássérült fiút találta otthon, akiről azonnal tudta, hogy meg fogja ölni, de ezt az élvezetet csak későbbre tartogatta.


Megvárta, amíg az özvegy és a lánya hazatér a bevásárlásból. Áldozatait először megkötözte, fojtogatta, aztán két külön szobába cipelte őket. Megölte a fiút, a holttestet pedig megmutatta az anyának. A lánnyal szörnyű kínzások után végzett, de még a család macskáját is kivégezte, mert idegesítette, hogy olyan keservesen nyávog.

 

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában