Ország-világ

2015.12.01. 15:05

Újabb plakátkampányra készül a Fidesz

A kormánypárt arra buzdítja majd az embereket a legújabb kampányban, hogy fogjanak össze és írják alá a kötelező betelepítési kvóta elleni íveket.

A Fidesz online és print sajtóhirdetésekben, valamint közterületi reklámokon buzdítja az embereket arra, hogy fogjanak össze és írják alá a kötelező betelepítési kvóta elleni íveket - közölte Halász János, a kormánypárti képviselőcsoport szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A fideszes politikus tájékoztatása szerint a Védjük meg az országot! szlogent tartalmazó hirdetésekkel a következő napokban lehet találkozni.

A szóvivő jelezte, hogy noha a Törökországból behozni kívánt 400 ezer bevándorló elosztásában Magyarországnak nem kell részt vállalnia, a kötelező kvóta veszélye fennáll, a Juncker-képlet él. A több mint 1 millió migráns elosztása Magyarországnak egy szegednyi ember betelepítését jelentené - emelte ki.

A kvótát jogtalan, értelmetlen és veszélyes megoldásnak minősítette, kifejtve: az érvényes szerződések szerint nincs jogalap a bevezetésére, nem oldja meg a helyzetet - sőt meghívót jelent -, fokozza a terrorveszélyt, a bűnözést, veszélyezteti a kultúrát és alapjaiban formálhatja át Európa gazdaságát.

Halász János megerősítette, hogy a Fidesz folytatja az aláírásgyűjtést, amíg az EU nem vonja vissza törvénytelen és rossz döntését. Az országos tapasztalatokról beszámolva azt hangoztatta: az emberek támogatják a határok megvédését és azt, hogy nem lehet mindenkit ellenőrizetlenül beengedni. Az aláírások száma hétvégén meghaladta az 1 milliót - tette hozzá.

Az unió és Törökország megállapodását firtató kérdésre azt felelte: üdvözlendő és fontos a megállapodás, de a megállított 1300 ember töredéke a napi 10 ezernek, azokra pedig nem ad választ, akik már beérkeztek.

Halász Jánost megkérdezték az Európai Humanista Föderáció kezdeményezéséről is. A szóvivő a Magyarország bevándorlás-politikája elleni aláírásgyűjtés lehetővé tételét Brüsszel bosszújaként értékelte, szerinte az eljárást és a témát tekintve, továbbá a magyar biztos kihagyását látva erről van szó. A bosszú okaként a Magyarország által a migránsválságban járt utat feltételezte.

A szóvivő a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakítására vonatkozó kérdésre azt mondta: azt várják, hogy egy sokkal hatékonyabb rendszer épül fel, ami közelebb áll az emberekhez, segíti őket és javítja az adózás morálját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában