Ország-világ

2015.12.01. 12:37

Napokon belül eldőlhet Oscar Pistorius sorsa

A barátnőjét lelövő korábbi paralimpiai bajnok fellebviteli tárgyalása november elején kezdődött. A sportoló sorsa napokon belül eldőlhet.

Pistoriust tavaly ítélték ötévi szabadságvesztésre, mert 2013. február 14-én a saját házában a fürdőszoba ajtaján keresztül négy lövéssel agyonlőtte 29 éves barátnőjét, Reeva Steenkampot, akit állítása szerint betörőnek vélt - idézi fel az Origo.

Az ügyészség azonban fellebbezett, mert azt szeretnék elérni, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés helyett gyilkosság legyen a vád Pistoriusszal szemben. Úgy vélik, a sportoló veszekedett a barátnőjével, és szándékosan lőtt a lányra.

A végső szót Thokozile Masipa bírónő mondja ki, aki a korábbi, hosszan elnyúló tárgyalássorozatot levezényelte, majd hivatalosan visszavonult, de miután az ügyészség fellebbezett, visszakapta az ügyet. Amennyiben a bíróság gyilkosságra módosít, Pistoriusnak vissza kell térnie a börtönbe, és 15 éves büntetés várhat rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában