Ország-világ

2015.11.13. 22:22

Merkel kitart menekültpolitikai irányvonala mellett

A migrációs válság hatékony kezeléséhez elvezető "igazi válaszok" az uniós "külső határokon és Törökországban vannak" - mondta a német kancellár.

Angela Merkel német kancellár egy pénteki televíziós interjúban kijelentette, hogy továbbra is kitart az európai migrációs válság kezeléséről képviselt álláspontja mellett, és küzd meggyőződéséért.

Angela Merkel a ZDF német országos köztelevízióban este sugárzott interjúban hangsúlyozta, hogy a migrációs válság hatékony kezeléséhez elvezető "igazi válaszok" az uniós "külső határokon és Törökországban vannak".

Biztosítani kell az uniós külső határokat, és az EU-nak meg kell állapodnia a válság terheinek megosztásáról Törökországgal. Ennek részeként menekültkontingesek átvételéről is meg kell egyezni, hogy "az illegalitást legalitás" váltsa fel - mondta Angela Merkel.

A kancellár ismét elutasította a befogadható menekültek felső határának megnevezésére irányuló követeléseket. Németország nem tudja egyedül eldönteni, hogy "ki jön, és ki nem jön", és nem tud "felső határokat egyoldalúan meghatározni" - mondta.

Hangsúlyozta, hogy kitart eddigi politikája mellett. "Nem én vagyok az első kancellár, akinek harcolnia kellett valamiért" - hangsúlyozta. Kiemelte, hogy ura a helyzetnek, és kizárta annak lehetőségét, hogy bizalmi szavazást kér maga ellen. "Ebben a törvényhozási ciklusban a polgárok rendelkezésére állok" - mondta Angela Merkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában