Ország-világ

2015.11.13. 19:46

Mennyit költ a magyar állam egy migránsra naponta?

Egy migránsra naponta 4400 forintot költ a magyar állam - írta a 888.hu.

Egy migránsra naponta 4400 forintot költ a magyar állam, ez havi szinten 132 ezer forint, éves szinten pedig 1 millió 584 ezer forint - írta a 888.hu internetes portál pénteken.

A cikk a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legfrissebb jelentését idézve azt írta: az OECD-országok a költségvetési kiadások növelésével reagálnak a válságra.

Nemzetállami és európai szinten is további összegeket csoportosítottak át, egyrészt a menekültügyi rendszerek fenntartására, másrészt a kibocsátó és tranzitországok megsegítésére.

Az Európai Bizottság 2015-2016-ra 9,2 milliárd eurós pluszkiadást jelentett be a migrációs krízis miatt. A válság kibontakozásával 2016-ban és 2017-ben Németország 0,5 százalékos GDP-arányos évi pluszkiadással számol, amelyet az újonnan érkezők ellátására és a már ott lévők munkaerőpiaci integrációjára kell elköltenie. 2016-ban Ausztria a GDP 0,15 százalékával, Svédország pedig a GDP 0,6 százalékával emeli a menekültügyi rendszer fenntartására és integrációra fordított forrásokat - olvasható a cikkben.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a becslések szerint "a teljes európai gazdaságban mindössze a GDP 0,1-0,2 százalékával nőhet a belső fogyasztás a migráció hatására".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában