Ország-világ

2015.11.30. 14:34

Jobbik: nem adatik meg a közbiztonság az átlagembereknek

A Jobbik szerint az átlagembereknek nem adatik meg a közbiztonság, a kivételezetteket azonban máshogy kezelik.

Staudt Gábor, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, 287 hét telt el azóta, hogy a belügyminiszter két héten belüli  rendet ígért, ha azonban a Fideszen múlik, nem lesz rend, mert öt év elég kellett volna legyen arra, hogy a folyamatok megváltozzanak. 


A jobbikos politikus szóvá tette, hogy a szabálysértési értékhatárt 50 ezer forintra emelték, a bűncselekmények esetében pedig vagy kapacitáshiány miatt nem nyomoz a rendőrség, vagy politikai érintettség esetén az átlag számára elérhetetlen intézkedéseket rendel el. Példaként a DNS-mintavételt és külön nyomozócsoportok felállítását hozta - utalva a kormányfő lányának esküvőjén eltűnt telefonra, továbbá az országos rendőrfőkapitány otthonában történt betörésre. 


Staudt Gábor azt hangoztatta: nem igaz, hogy mindenkinek ugyanaz a közbiztonság jár, legyen közszereplő vagy borsodi özvegyasszony. Közölte, a hétfői parlamenti napon felszólalásaik, kérdéseik is ezt kívánják alátámasztani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában