Ország-világ

2015.11.09. 11:09

Egymásnak esett két politikus, lövések is dördültek

A Fidesz szentendrei önkormányzati képviselője és a szocialisták városi szervezetének elnökségi tagja vasárnap ugrott egymásnak.

MTI

Összeverekedett a nyílt utcán vasárnap este a Fidesz egyik szentendrei képviselője és az MSZP városi szervezetének egyik elnökségi tagja, a magánéleti vita során kés és fegyver is előkerült - közölte hétfőn több internetes portál. A rendőrség a szocialista politikus ellen eljárást indított.

A hírportálokon eddig nyilvánosságra kerültek szerint az MSZP-s férfi még augusztusban összeköltözött a fideszes városatya volt élettársával. A nő új párjával együtt vasárnap este autóval ruhákért ment egykori otthonához. Amikor az asszony kiszállt a kocsiból, állítólag az ott várakozó volt élettárs, illetve annak édesanyja és húga nekiesett a nőnek. Ekkor az MSZP-s politikus is kiugrott a járműből, és a társaságban dulakodás kezdődött. Az új élettárs kést látott egykori riválisa kezében, mire - elmondása szerint - megijedt, és a kocsijában lévő "patronos játékpisztollyal" kétszer a levegőbe lőtt. Ezután elhajtottak a helyszínről.

A rendőrség hétfőn kora délután azt közölte a honlapján, hogy garázdaság bűntett gyanúja miatt indult eljárás a Szentendrei Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán R. Ottó 57 éves szentendrei lakos ellen. Mint írták, adataik szerint a férfi november 8-án, kora este - egy korábbi konfliktusból kifolyólag - Szentendre egyik utcájában szóváltásba keveredett a sértettel. A vita tettlegességig fajult, a két férfi az utcán dulakodni kezdett. R. Ottó az autójából elővett egy fegyvert vagy annak utánzatát, amellyel többször a levegőbe lőtt. A férfi cselekménye másokban megbotránkozást és riadalmat keltett - tették hozzá.

R. Ottót a szentendrei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközt a nyomozók lefoglalták. A dulakodás és a lövések következtében senki sem sérült meg.

Az eset további körülményeit szakértő bevonásával vizsgálják - olvasható a police.hu-n.

Korábban írtuk:

Egymásnak ugrott a Fidesz önkormányzati képviselője, Dombay Zsolt és a szocialisták városi szervezetének elnökségi tagja, Rédei Ottó vasárnap éjfélkor. A szentendrei rendőrkapitányságra mindketten azért érkeztek, hogy a másikat feljelentsék - írja a 24.hu.

Rédei elmondása szerint a Fidesz képviselője a nyílt utcán támadt rá, azt üvöltve: "megdöglesz, zsidó, kommunista ****", ráadásul nem egyedül volt, hanem két társával, az anyjával és a húgával, és kés is volt nála, ám neki sikerült elhárítania a támadást.

A 24.hu szerint az eset mögött az állhat, hogy Rédei még augusztusban összeköltözött Dombay volt élettársával, miután Dombay többször is életveszélyesen megfenyegette őket. Vasárnap este Rédeiék Dombay lakásához autóztak, hogy ruhákat hozzanak el onnan, ekkor estek egymásnak a felek.

Rédey a portálnak azt mondta, hogy volt nála egy "patronos játékpisztoly", amit, mikor meglátta Dombaynál a kést, előkapott az autóból, kétszer a levegőbe is lőtt vele. A "fegyvernek látszó tárgyat" állítólag péntek este találta lakása közelében az út mellett, s azzal a céllal vette magához, hogy majd hétfőn leadja a rendőrségen.

Rédei a Facebookon kommentálta a történteket, miszerint hétfő hajnalra végzett a rendőrségen és egyelőre ő a gyanúsított a riasztópisztoly miatt. "Az hogy csoportosan, előre kitervelten, részben rasszista/politikai okokból rámtámadtak, nem számít. Itt tartunk" - írta a politikus a közösségi oldalon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában