Ország-világ

2015.10.05. 23:26

Snowden: a titkosszolgálatoknak teljes hozzáférésük van az okostelefonokhoz

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség egykori alkalmazottja szerint a készülékek tulajdonosai a megfigyelésből semmit sem észlelnek.

Edward Snowden szerint a brit és az amerikai titkosszolgálatok olyan technológiát fejlesztettek ki, amelynek segítségével gyakorlatilag teljes ellenőrzésük alá tudják vonni a megfigyelt célszemély okostelefonját.

Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) egykori alkalmazottja az elmúlt években titkos hírszerzési információk hatalmas tömegét szivárogtatta ki főleg a brit és az amerikai sajtónak.

A BBC televízió Panorama című közéleti-politikai magazinműsorának adott, Moszkvában felvett és a BBC által hétfő este ismertetett interjúban Snowden elmondta: az NSA és a brit kormány hasonló profilú kommunikációs figyelőszolgálata, a GCHQ olyan technológiával tudja ellenőrizni az okostelefonokat, hogy azok tulajdonosai a megfigyelésből semmit sem észlelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában