Ország-világ

2015.10.08. 15:57

Rogán a Miniszterelnöki Programirodát vezeti majd

A miniszterelnök fogja megnevezni a Rogán Antal mellett dolgozó államtitkárt, a tárcát pedig Miniszterelnöki Programirodának hívják majd.

Miniszterelnöki Programirodának hívhatják a jövőben az eddigi miniszterelnöki kabinetet, a miniszterelnök által közvetlenül irányított szervezeti egységet pedig államtitkár és nem a szervezési kabinetfőnök vezetheti.

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön több változtatást is elfogadott a minisztériumok felsorolásáról szóló, és a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjainak és az államtitkárok jogállásáról szóló törvények módosításához kapcsolódóan. Ezek egyike egyértelművé teszi, hogy az általános politikai koordinációt ellátó Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető személy, vagyis a miniszterelnök kabinetfőnöke miniszteri rangban látja el feladatát.

A szocialista Harangozó Tamás arra volt kíváncsi, hogy ki lesz Rogán Antal mellett az az államtitkár, aki a szerinte hibásan beterjesztett előterjesztés korrekciója okán még szerepel minisztériumban. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség államtitkára az államtitkár személyét firtató kérdésre azt mondta: a poszt betöltőjét a miniszterelnök javasolja és a köztársasági elnök fogja kinevezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában