Ország-világ

2015.09.16. 12:56

Újabb áldozatokat szedtek az áradások Utahban

Hildale városában 12-en vesztették életüket, miután váratlanul árvíz öntötte el a települést.

Tizenhatra nőtt az egyesült államokbeli Utahban pusztító árvizek halálos áldozatainak száma - közölték a nyugat-amerikai szövetségi állam hatóságai kedden.

Az Arizonával határos Hildale városában tizenketten vesztették életüket, köztük legalább hat gyermek, miután váratlanul árvíz öntötte el a települést hétfőn. Az áldozatok két család tagjai voltak, akiket autójukban sodort el az ár. Az autókban utazók közül három gyereket élve mentettek ki, egy eltűnt embert pedig továbbra is önkéntesek százai keresnek a településen és környékén.

A hirtelen áradást a várostól északra fekvő kanyonokban lezúdult heves esők okozták. Hildale-t, illetve az azzal gyakorlatilag egy összefüggő települést alkotó Colorado Cityt az ár levonulása után sártömeg, kő és hulladék borította, kedden több száz tonna törmeléket távolítottak el az utcákról, a munkálatokban a nemzeti gárda is részt vett.

Hildale-től 30 kilométerre északra, a Zion nemzeti park területén további négy ember vesztette életét és hárman eltűntek az árvízben. A utah-i hatóságok közlése szerint a csoport tagjai a nemzeti park kanyonjaiba indultak kirándulni a hirtelen esőzések kezdete előtt. Autójukat hétfőn találták meg, kedden kezdték keresni őket, de az utánuk való kutatást a rossz időjárás nehezíti.

Philip Barlow, Hildale polgármestere Isten tettének nevezte az áradást.

Mint az amerikai híradások kiemelték, Hildale és Colorado City elsősorban egy ott működő, többnejűséget hirdető radikális keresztény szektáról ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában