Ország-világ

2015.09.22. 14:31

Új útvonalon érkeznek a migránsok Szerbiából Horvátországba

A szerb hatóságok hétfő óta a tovarniki határátkelő helyett, a tőle néhány kilométerrel északabbra lévő Babska körzetébe szállítják a migránsokat.

Az éjszaka folyamán újabb mintegy háromezer illegális bevándorló érkezett Babskára, ahonnan gyalog indultak el az opatovaci fogadótáborba. A sátortábort azonban este 22 órakor bezárták, ezért több ezren a szabad ég alatt töltötték az éjszakát.

A migránsokat csak reggel kezdték beengedni a tábor területére, két sorban. A hatóságok megpróbálták szétválasztani a szíreket és a nem szír állampolgárokat, miután komoly összetűzésre került sor a migránsok között, amiatt hogy ki jusson előbbre.

Ranko Ostojic belügyminiszter ugyanakkor a horvát sajtónak úgy nyilatkozott, hogy minden szükséges intézkedést megtesznek Horvátország érdekében.

"Tessék az embereket Horgos 1 és 2 határátkelőhelyekre szállítani" - szólított fel a 24 sata horvát napilap internetes oldala szerint, majd hozzátette: "Ha kell, lezárjuk bajakovói határátkelőt is teljesen."

Horvátország múlt csütörtökön a nyolc horvát-szerb határátkelő közül hetet lezárt, csak a bajakovói átkelő maradt nyitva, amely a Belgrád-Zágráb autópályán van, de az is csak a személyforgalom számára. Ennek ellenére Szerbia felől folyamatosan érkeznek a zöldhatáron át az illegális bevándorlók, akiket a horvát hatóságok a magyar határra szállítanak tovább.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában