Ország-világ

2015.09.02. 16:06

Több ezer róka élhet Bécsben

A portálon az első három hónapban 1000 vadon élő állatnak, köztük 300 rókának a főváros területén való észlelését jelezték.

Több ezerre tehető a Bécsben élő rókák száma - közölte a bécsi állatorvosi egyetem egy kutatója, miután elemezte a vadállatészlelések összegyűjtésére nemrég létrehozott internetes oldal adatait.

A májusban indított, stadtwildtiere.at portálon az első három hónapban 1000 vadon élő állatnak, köztük 300 rókának a főváros területén való észlelését jelezték. Főleg a város nyugati kerületeiben és éjszakánként láttak rókákat, a szántóföldekkel határos keleti kerületekben kevésbé, viszont észleltek ilyen ragadozókat még olyan városi nevezetességek közelében is, mint a schönbrunni kastély.

Azért élnek rókák a városban, mert itt megtalálnak mindent, ami a fennmaradáshoz kell nekik, részint élelmet, például lehullott gyümölcsöt és egereket, másfelől nyugalmat és az utódneveléshez megfelelő körülményeket kínáló bokros vagy üreges helyeket - mondta Theresa Walter, az egyetem vadállat-tudományi és ökológiai kutatóintézetének munkatársa, a vadon élő állatok kutatója.

A szakember szerdán az Ökológiai Társaság göttingeni éves közgyűlésén számolt be kutatási eredményeiről.

A vadállat-észlelési internetes oldal célja lakossági segítséggel felmérni a Bécsbe besurranó, vadon élő állatok elterjedtségét.

Címkék#tudomány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában