Ország-világ

2015.09.21. 15:01

Pro Publico-díjat kapott a pápai gyermekorvos

Dr. Lőrincz Matild gyermekorvos több mint 25 éve kezdett praktizálni Pápán. Az azóta eltelt időben sok ezer kis páciensét segítette hozzá a gyógyuláshoz. Néhány évvel ezelőtt betegség miatt feladni kényszerült praxisát, de a szülők és gyermekek nagy örömére legyőzte a betegséget és újra munkába állt. Pár hónappal ezelőtt azonban bejelentette, szeptember 30-án nyugdíjba vonul.

Pintér-Papp Eszter

Dr. Lőrincz Matild a pápai önkormányzat legutóbbi ülésén Pro Publico-díjat vehetett át dr. Áldozó Tamás polgármestertől. Kitüntetése kapcsán beszélgettünk a közkedvelt gyermekorvossal.


– Hogyan fogadta a kitüntetés hírét?


– Őszintén mondom, amikor a testületi ülés meghívóját megkaptam, nem számítottam erre a kitüntetésre. Mivel ilyen nehéz az egészségügy helyzete, arra gondoltam, tanácsokat kérnek vagy kérdéseket tesznek fel, de ekkora megtiszteltetésre nem számítottam. Hálásan köszönöm a városnak, az önkormányzatnak, a szülőknek és leginkább a gyermekeknek.

 

A doktornő a Mária Rádió Pápa Gyermek egészségpercek című, kéthetente szerdánként jelentkező műsorának elkészítésében is tevékenykedik.

A doktornő a Mária Rádió Pápa Gyermek egészségpercek című, kéthetente szerdánként jelentkező műsorának elkészítésében is tevékenykedik.– Miért éppen a gyermekorvosi hivatást választotta?


– Elkötelezett vagyok a gyermekek iránt, igyekeztem mindig az ő érdekükben élni, tanulni és cselekedni. Minél több gyermekkel kerül kapcsolatba az ember, annál jobban át tudja élni azt a csodát, amit egy tiszta szívű kicsi nyújt a környezetének. De a nagyobbaknak is igyekeztem segítségére lenni, és amikor egy serdülő nagylány a vállamra hajtja a fejét, az minden köszönetnél többet ér. El kell mondanom, hogy amikor egy beteg kisgyermek meggyógyul,  nemcsak a szülőnek és a családnak öröm, az az orvosnak is nagy boldogság.


– Most mégis úgy döntött, hogy befejezi orvosi pályáját.


– Szerettem volna tovább dolgozni, mindent megpróbáltam ennek érdekében, de be kellett látnom, hogy a betegségem miatt nem folytathatom tovább a gyógyítást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában