Ország-világ

2015.09.30. 12:27

Pletyka miatt halt szörnyű halált az 50 éves férfi

Agyonvertek egy férfit Indiában, mert azt feltételezték róla, hogy marhahúst evett.

Agyonvertek egy ötvenéves muzulmán férfit egy nyugat-indiai faluban, miután olyan pletykák kaptak lábra falujában, hogy marhahúst evett - közölte szerdán a rendőrség. A hindu vallásban a tehén szent állat.

A lincselés a fővárostól, Újdelhitől negyven kilométerre nyugatra fekvő faluban történt hétfő éjszaka. Az esettel összefüggésben a rendőrség hat embert vett őrizetbe.

A kerületi rendőrség egyik illetékese, Kiran S. elmondta, hogy az áldozatot, Mohammad Aklakot saját házából rángatta ki a feldühödött, mintegy százfős tömeg és ütni-verni kezdték. A helyszínre érkező rendőröknek sikerült kiszabadítaniuk a félholtra vert férfit, kórházba is szállították, de az orvosok már nem tudtak rajta segíteni.

Az agyonvert férfi 22 éves fiát is bántalmazták, ő is súlyos sérüléseket szenvedett, és jelenleg egy kórház intenzív osztályán ápolják.

Az eset előzménye, hogy a faluban nyoma veszett egy borjúnak, és ezután olyan pletykák kaptak lábra, hogy Aklak családja marhahúst evett. A rendőrségi tisztségviselő szerint egy templomban is azt mondták a híveknek, hogy Aklak családja marhahúst evett, és ezután a feldühödött tömeg a házához vonult.

A javarészt hinduk lakta Indiában nagyszámú vallási kisebbség is él. A lakosság 13 százaléka muzulmán, de élnek az országban keresztények és buddhisták is. A szövetségi államok többségében tilos a hinduizmusban szent állatoknak tartott tehenek leölése. Mi több, márciusban Mahárástra államban szigorították az erre vonatkozó törvényeket, és most már fogságban sem lehet szarvasmarhát tartani. Megfigyelők a szigorú intézkedést azzal magyarázzak, hogy a hindu nacionalista Narendra Modi miniszterelnök hatalomra kerülésével nőtt a szélsőséges hinduk befolyása az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában