Ország-világ

2015.09.17. 11:28

Megválasztották Kósa Lajost a Fidesz frakcióvezetőjének

Megválasztották a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének Kósa Lajost, aki Rogán Antalt váltja október 1-jétől a poszton.

Megválasztották a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének Kósa Lajost, aki Rogán Antalt váltja október 1-jétől a poszton.


Kósa Lajos csütörtökön Velencén, a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének helyszínén tartott sajtótájékoztatóján elmondta: nagy többséggel választotta meg a kormánypárti képviselőcsoport a vezetőjének a ciklus végéig. Az átadás-átvétel közte és Rogán Antal között a következő két hétben zajlik majd.


Kósa Lajos a Fidesz alelnöki posztjára valószínűleg nem jelölteti magát újra a párt novemberi tisztújító kongresszusán. A politikus eddig az ügyvezető alelnök tisztségét töltötte be, ám frakcióvezetőként is tagja marad a Fidesz elnökségének.


Rogán Antal a miniszterelnök politikai kabinetfőnöke lesz októbertől.


Kósa Lajost megkérdezték Rogán Antal és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kapcsolatáról is, amelyről azt mondta, érdeklődve és sokszor csodálkozva olvassa a kettejükkel kapcsolatos sajtótalálgatásokat, amelyek nagy része minden alapot nélkülöz. A két politikus eddig is és ezután is jó kapcsolatban végzi majd a munkáját - fogalmazott, közölve: nem lesz köztük hatáskörütközés, mert Rogán Antal kabinetfőnöki funkciója alapvetően politikai, Lázár Jánosé pedig inkább kormányzati jellegű.

Korábban írtuk:


A Fidesz ügyvezető alelnöke, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint ő a Fidesz leendő frakcióvezetője.


Elmondta, 11 órakor tartanak szavazást, a jelölések szerda este lezajlottak, és ő az egyedüli jelölt. Kósa Lajos közölte, a tervek szerint a poszton október elsején váltja Rogán Antalt, aki a miniszterelnök politikai kabinetfőnöke lesz.


Az illegális bevándorlás kapcsán azt hangsúlyozta: a legfontosabb feladat, hogy megvédjék az ország határait. Teljesen világos, hogy Magyarország az Európai Unió részeként kötelezettséget vállalt arra, hogy megvédi az unió határait - mondta.


Szólt arról is, hogy a menekültstátusra szorulók természetesen védelmet kapnak Magyarországon. Ugyanakkor - mint mondta - ez nem jelenti azt, hogy pusztán az, hogy valakinek "nagyobb kedve van" az unió területén élni, mint saját hazájában, feljogosítja őt arra, hogy ideköltözzön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában