Ország-világ

2015.09.05. 13:29

Latorcai: megkezdődött Európa iszlamizációja

A kormánypárti politikus erről szombaton, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége X. országos kongresszusán beszélt.

Latorcai János, az Országgyűlés fideszes alelnöke szerint a jelenlegi migrációs folyamattal megkezdődött Európa iszlamizációja.


A kormánypárti politikus erről szombaton, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége X. országos kongresszusán beszélt az Országgyűlés épületében.


A kormánypárti politikus az Igazság, igazságosság, szabadság címmel megrendezett eseményen úgy fogalmazott, keresztény értékek nélkül, vagyis a "személyiség mélységes tisztelete, a felebaráti szeretet, az igazságosság, a közjó iránti áldozatkészség, a szabadság és az egyenlőség szeretete, művelése nélkül senki sem lehet jó demokrata".


Latorcai János emellett azt is hangsúlyozta, hogy jólét csak akkor élvezhető, ha szabadsággal párosul, amely ugyanakkor nem jelenti a "bármit mondás és a bármit tevés jogát, mert szabadságjogaink gyakorlása során mindig tekintettel kell lennünk másokra és a közösség egészére".


Szerinte erre a függetlenségre épül Magyarország nemzeti függetlenségének alapgondolata is. "Függetlenség, amely nem sért senkit, de elvárjuk, hogy minket se sértsenek meg" - mondta.


Latorcai János szólt arról is, hogy a bevándorlás gondja mellett látni kell a magyarországi népességcsökkenés problémáját is. Ennek egyik ellenszerét a család és a házasság intézmény védelmében látja a kormány, amely éppen ezért számtalan családalapítást segítő jogszabályt készített 2010 óta - fejtette ki, majd példaként említette a családi adózás bevezetését és a közelmúltban újraindított otthonteremtési támogatást.


A parlament alelnöke beszéde végén köszönetet mondott a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének, amely szerinte a közélet minden terén hangot adott a krisztusi tanításokból levonható következtetéseknek és ezzel megerősítette a társadalom lelki erejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában