Ország-világ

2015.09.10. 08:36

Jelentős az érdeklődés a családi csődvédelem iránt

Azoknak kell elsők között, október végéig benyújtani a kérelmet, akik forintosított devizahitellel rendelkeznek.

Jelentős az érdeklődés a családi csődvédelem iránt - mondta Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke az MTI-nek. Kiemelte: azoknak kell elsők között, október végéig benyújtani a kérelmet, akik forintosított devizahitellel rendelkeznek. Az első eljárás Csongrád megyében volt.

A kormánypárti politikus tájékoztatása szerint az első öt napban mintegy ötezer kattintást regisztráltak a csodvedelem.gov.hu oldalon, ebben vannak visszatérő és új érdeklődők is, az új érdeklődők aránya a fenti szám kétharmada.

A dokumentum tényleges beadásról a főhitelezőktől kapott információ alapján lehet majd beszámolni - jelezte.

Közölte: a területi családi csődvédelmi szolgálatoknál is folyamatos az érdeklődés. Személyesen és telefonon is több százan érdeklődtek.

Hozzátette: a kitöltendő nyomtatványok ugyan elsőre nagyon vaskosnak tűnnek, de mivel csak az érintettre vonatkozó részeket kell kitölteni benne, ezért gyorsan lehet haladni. Például a jövedelmi jogcímek lehetősége a kérelmen közel ötven, de általában mindenkinek csak egy-két forrásból van jövedelme, elég azokat a részeket kitölteni - mondta a kormánypárti politikus, aki javasolta, mindenki minél előbb keresse meg főhitelezőjét, hogy az eljárás elindulhasson.

Kitért arra is: azoknak kell elsők között, október végéig benyújtani a kérelmet, akik forintosított devizahitellel rendelkeznek.

A területi családi csődvédelmi szolgálatok, melyek a kormányhivatalokban találhatók, készséggel segítenek minden krízisben levőnek.

Az első családi csődvédelmi eljárás Csongrád megyében indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában