Ország-világ

2015.09.02. 07:57

Illegális bevándorlás: Fennakadások a Csatorna-alagútnál

Utazók százai, hat Eurostar szuperexpressz-vonat utasai rekedtek szerdára virradó éjszaka több órára a franciaországi Calais városában.

Utazók százai, hat Eurostar szuperexpressz-vonat utasai rekedtek szerdára virradó éjszaka több órára a franciaországi Calais városában, mivel migránsok hatoltak be a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagútba, elállva a síneket, hogy megkíséreljék a felkapaszkodást a szerelvényekre.

Három vonat végül kora hajnalban folytatta útját Londonba, míg három visszatért oda, ahonnan elindult, a párizsi, illetve londoni pályaudvarra.

Az alagútba behatolókat a rendőrség eltávolította.

Az egyik Londonba tartó vonat 1,6 kilométerre állt meg az alagút bejáratától és vesztegelt a nyílt pályán. Az utasok csaknem négy órán át ücsörögtek a sötétben, és egy ízben azt is mondták nekik, hogy legyenek csendben, figyeljék az olyan zajokat, amelyek arra utalnak, hogy emberek másznak fel a vagonok tetejére. A vonat felett körözve egy helikopter pásztázta reflektorfénnyel a környéket, míg az őrök végigjárták vonatot és ellenőrizték a sínpályát is. A szerelvényt végül visszairányították a calais-i pályaudvarra, ahol az utasok kiszálltak, hogy friss levegőt szívjanak és palackozott vizet is kaptak.

A La Manche csatorna alatti vasúti alagút az európai kontinenst Nagy-Britanniával összekötő legfőbb útvonal, amelyen keresztül mindennap több száz migráns próbál illegális módon, vonatra tett kamionokban elrejtőzve átjutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában