Ország-világ

2015.09.14. 20:01

Hollandia is szigorítja a határellenőrzést

A holland rendőrség szúrópróbaszerű ellenőrzéseket fog végezni a határon az Európai Unióba irányuló megnövekedett menekültáradat miatt.

Klaas Dijkhoff menekültügyekben illetékes államtitkár szóvivője útján jelentette be az intézkedést, amelynek végrehajtását várhatóan azonnal megkezdik.

Ha a jelenlegi tendencia folytatódik, a menekültek elhelyezésére kialakított holland befogadóközpontok még ebben a hónapban teljesen megtelnek. Múlt héten mintegy 3 ezer menedékkérő lépett az ország területére, vagyis kétszer annyi, mint az azt megelőző héten - közölte a menekültügyi hatóság.

A menekültek tagállamok közötti szétosztására vonatkozó - az Európai Bizottság által javasolt - kvótarendszer Hollandia számára 9 ezer menekült befogadását irányozza elő.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint idén már több mint 430 ezer illegális bevándorló kelt át a Földközi-tengeren, hogy eljusson Európába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában