Ország-világ

2015.09.16. 22:31

Ha törvény lesz a kvótarendszer, elfogadjuk

Magyarország a horvát határ meghatározott helyein is kerítést létesít - közölte Orbán Viktor a Die Presse című osztrák lap honlapján szerda este megjelent interjújában.

Magyarország a horvát határ meghatározott helyein is kerítést létesít - közölte Orbán Viktor a Die Presse című osztrák lap honlapján szerda este megjelent interjújában. A kormányfő hozzátette, hogy erről már beszélt a belügyminiszterrel, és már "tervek vannak erre".


A lap felvette, hogy ehhez idő kell, amire a miniszterelnök azt válaszolta, hogy Magyarországnak már van gyakorlata.


Orbán Viktor hozzátette ugyanakkor, hogy az igazi erőt nem a kerítés jelenti. 


"Vannak új törvényeink, amelyek szigorú büntetést irányoznak elő az illegális migránsok számára" - jelentette ki.


Orbán Viktor: ha a kvótarendszer törvény lesz, Magyarországnak el kell fogadnia


A menekültek elosztását célzó kötelező kvótarendszer terve ellentétes valamennyi európai uniós tagállam alapvető érdekeivel, és nekünk meg kell védenünk Magyarországot - jelentette ki Orbán Viktor az interjúban. A kormányfő szerint azonban ha abból uniós törvény lesz, Magyarországnak el kell fogadnia. 


Készek vagyunk a kvótákról tárgyalni, de csakis önkéntes alapon, és csak akkor, ha vége van a menekültáradatnak - jelentette ki a miniszterelnök. 


Arra a kérdésre, hogy mi történik akkor, ha az Európai Unió a kvótarendszert minősített többséggel elfogadja, a magyar miniszterelnök a Die Welt szerint azt válaszolta: "Akkor ez már törvény, és nekünk el kell fogadnunk". 


A Die Presse szerint a magyar kormányfő közös interjút adott az osztrák és a német lap mellett az angol The Times, valamint a francia Le Figaro című lapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában