Ország-világ

2015.09.09. 15:10

Főnöke sem éri utol a menekülteket rugdosó operatőrt

Volt főnöke szerint a kirúgott operatőrnek bocsánatot kellene kérnie, de ő sem tudja elérni volt beosztottját.

Kedden Röszkénél több száz migráns áttörte a rendőrkordont, és menekülni kezdett. László Petra, az N1 tévé munkatársa több menekültbe is belerúgott, tettéről több felvétel is készült.

– Mielőbb bocsánatot kellene kérnie – nyilatkozta a Borsnak a Nemzeti TV főszerkesztője, Kisberk Szabolcs.

– Nyilván nem úgy küldtük Röszkére, hogy bárkit is rúgjon meg, sokat volt már a határnál, többször a menekültek között is. Pontosan tudnia kellett, hogy ilyet nem szabad tenni.

A Nemzeti TV már az események után közleményt adott ki, melyben leírták, hogy az operatőr munkaviszonyát rendkívüli felmondással megszüntették, ezzel az ügyet lezártnak tekintik. Sokan hiányolták azonban a bocsánatkérést a közleményből.

– Ezt én nem tehetem meg helyette munkáltatóként – reagált Kisberk.

Szerinte László Petrának mielőbb bocsánatot kellene kérnie. Nem azért küldték Röszkére, hogy bárkibe is belerúgjon, többször járt már a határnál, volt a menekültek között is, pontosan tudta, hogy ilyet nem szabad tennie - tette hozzá Kisberk Szabolcs.

A lap úgy értesült, a nő elsimerte tettét, de nem tudott rá magyarázatot adni. A rugdosódásért akár börtönt is kaphat, a Helsinki Bizottság állásfoglalása szerint legalábbis közösség tagja elleni erőszaknak minősül, amit tett, és egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában