Ország-világ

2015.09.17. 23:26

Felfüggesztették a vezetékes ivóvízellátást a Bosch két miskolci gyárában

A vízrendszer egészségügyi ellenőrzése során a gyorsteszt a vezetékes vízben baktériumot mutatott ki.

Az üzemorvos javaslatára felfüggesztették a vezetékes ivóvízellátást a Bosch két miskolci gyárában, ugyanis egy átépített épületrész átadása előtt, a vízrendszer egészségügyi ellenőrzése során a gyorsteszt a vezetékes vízben baktériumot mutatott ki - erősítette meg az MTI értesülését közleményében csütörtökön a Bosch csoport kommunikációs igazgatója.

[namelink name="Ficzere Ferenc"] úgy fogalmazott: a Bosch mindkét miskolci gyárának területén több ponton elvégezték a szükséges teszteket, amelyek közül néhány minta pozitív lett.

A tájékoztatás szerint miután az üzemorvos javaslatára a vezetékes ivóvízellátást felfüggesztették, a gyárakban dolgozók számára palackozott vizet biztosítanak, az ételkészítéshez szükséges vizet lajtos kocsikkal szállítják. Ficzere Ferenc kitért arra, hogy az illetékes egészségügyi hatósággal felvették a kapcsolatot, akik a hatósági tesztek elvégzése után határozzák meg a szükséges intézkedéseket. Ezeket haladéktalanul elvégzik mindaddig, amíg az összes vízvételi ponton elvégzett újbóli hatósági tesztek negatív eredményt nem mutatnak - jegyezte meg. A Miskolci Vízmű Kft. (MIVÍZ Kft.) közlése szerint Miskolcon jelenleg sehol nincs vízkorlátozás, a csapvízből vehető ivóvíz minősége mindenhol ellenőrzött és kiváló.

Mint írták, Magyarországon az ivóvíz a legszigorúbban és állandóan, folyamatosan ellenőrzött élelmiszer, amennyiben azzal bármilyen minőségi probléma merül fel, azt a szolgáltató azonnal köteles jelezni a hatóságok és a felhasználók felé. Ilyen Miskolcon az utóbbi években nem történt - tette hozzá a MIVÍZ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában