Ország-világ

2015.09.23. 10:51

Ennyit költöttek a minisztériumok vendéglátásra

A minisztériumok bátran szórják a pénzt ételre-italra, vendéglátásra és ajándékokra. A legtöbbet Szijjártó Péter és csapata költötte.

Mesterházy Attila (MSZP) írásbeli kérdéseire hozták nyilvánosságra a minisztériumok, hogy mekkora reprezentációs költségeik voltak 2015 első felében - írja a Bors.

Így számolják el a tárcák a politikusok és beosztottaik által vendéglátásra, ehhez kapcsolódva szállásra, szabadidőprogramokra, ajándékokra költött pénzt.

Összesen bruttó 396 millió 880 ezer forintot fordítottak erre.

A legtöbbet a Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium fizette. 117 milliót a külképviseleteken költöttek el, például a nagykövetek által tartott fogadásokra.

A Lázár János vezette Miniszterelnökség fél év alatt 64 millió forintot költött, havonta átlag mintegy tízmilliót.

A Balog Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma 59 milliót költött, miközben a tárca alá tartozó állami iskolafenntartó, a Klik és a kórházak is milliós, milliárdos adósságokkal küzdenek.

A negyedik költekező Varga Mihály nemzetgazdasági tárcája 39 millióval, őt követi a Fazekas Sándor vezette agrárminisztérium. A fejlesztési minisztérium 23 milliót, Pintér Sándor Belügyminisztériuma pedig 18,8 milliót költött.

A nemrég lemondott Hende Csaba honvédelmi tárcája 2,9 milliót, Trócsányi László Igazságügyi Minisztériuma 3,6 milliót költött.

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában