Ország-világ

2015.09.05. 08:33

A sérült gyermekek mintegy 10%-a részesül napközbeni ellátásban

A 2011. évi népszámlálás szerint 5397 nulla és öt éves közötti, fogyatékossággal élő gyermek él Magyarországon.

A sérült kisgyermekeknek csupán mintegy 10 százaléka részesül napközbeni ellátásban - írta szombati számában a Magyar Nemzet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján.


A cikkben azt írták: a 2011. évi népszámlálás szerint 5397 nulla és öt éves közötti, fogyatékossággal élő gyermek él Magyarországon. Az elmúlt években viszont a kisgyermekek napi ellátását biztosító intézményekben 450 és 650 között volt a fogyatékossággal élő gondozottak száma. Kitértek arra is, hogy az ellátáshoz való hozzáférésben jelentős a területi eltérés. Budapesten az átlagot jóval meghaladó számban vannak speciális csoportok, míg vidéken, különösen a kisebb településeken nehezen elérhető az ellátás.


A fogyatékossággal élők magyarországi helyzetét elemző KSH-kiadvány rámutat arra is, hogy bár az örökbefogadható gyermekek közül minden harmadik fogyatékossággal élő, 2010 óta összesen alig negyven ilyen gyermeket adtak örökbe. Ez az összes engedélyezett örökbefogadás alig több mint egy százaléka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában