Ország-világ

2015.09.17. 22:18

A parlamentben vettek őrizetbe egy ukrán honatyát

Ismét dulakodtak a képviselők az ülésteremben.

Közvetlenül a parlament épületében vették őrizetbe csütörtökön az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) tagjai a nemrég ellenzékbe vonult Radikális Párt egyik képviselőjét, akinek aznap délután szavazta meg mentelmi jogának felfüggesztését a törvényhozás.

Ihor Moszijcsuk képviselőt a főügyészség korrupcióval, hivatalos személyek elleni fenyegetéssel és erőszakkal gyanúsítja. Helyszíni tudósítások szerint az SZBU mintegy húsz munkatársa ment be a parlamentnek abba az irodájába, ahol a képviselő tartózkodott. A honatyát erőszak alkalmazása nélkül vették őrizetbe, és bilincs nélkül vezették ki a parlament épületéből.

Mielőtt a törvényhozás hozzájárulását adta a képviselő büntetőjogi felelősségre vonásához és őrizetbe vételéhez, a bizonyítékok közül a főügyész bemutatott az ülésteremben egy rejtett kamerával készített filmet, amelyen Moszijcsuk arról beszélt tárgyalópartnereivel, hogy bizonyos kérdéseket pénzzel meg lehet oldani. A korrupcióval gyanúsított honatya azonban azt állította, hogy a róla készült felvételt összevágták, az egész ellene indított eljárás pedig a főügyész személyes bosszúja.

A mentelmi szavazás után Oleh Ljasko, a Radikális párt elnöke ingerülten szót követelt, Volodimir Hrojszman házelnök azonban nem adta meg neki. Ezután Ljasko trágár szitokszavakkal illette a házelnököt, aki viszont közölte vele, hogy "saját frakciójában parancsolgasson". Míg ketten egymással kiabáltak, Ljasko frakciótársai és a kormánypárti képviselők az elnöki emelvény előtt dulakodni kezdtek, ami miatt Hrojszman berekesztette az ülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában