Ország-világ

2015.08.29. 08:54

Még mindig nem sikerült behajtani a tavalyi kampánytámogatásokat

A tavaly tavaszi választáson induló képviselőjelöltek egymillió forintot kaphattak az államtól. Volt, akiknek vissza kellene ezt fizetnie, ám 470 millió még mindig hányzik.

Mintegy 470 millió forint kampánytámogatást próbál behajtani a 2014-es országgyűlési választás résztvevőitől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - írta a Napi Gazdaság szombati számában.

Kis Péter András, a NAV szóvivője a lapnak elmondta: az államkincstár 215 ügyben fordult az adóhivatalhoz azért, hogy a NAV szedjen be bizonyos összegeket azoktól a politikai szereplőktől, amelyek nem tartották be a parlamenti választások idején folyósított állami kampánytámogatások felhasználásáról szóló rendelkezéseket.

A tavaly tavaszi választáson induló képviselőjelöltek egymillió forintot kaphattak az államtól azzal a megkötéssel, hogy a pénzt kizárólag a választók politikai meggyőzéséhez szükséges kiadások fedezésére fordíthatják. A kiadásokat számlákkal kellett igazolni. Aki nem nyújtotta be határidőre a megfelelő elszámolást, annak a hiányzó összeg kétszeresét kellett visszafizetnie. Aki pedig a szavazatok két százalékánál kevesebb voksot kapott, annak a teljes támogatást vissza kell fizetnie. Bizonyos esetekben a pártoknak juttatott összeg is visszajárhat az államnak.

A NAV elé azok az ügyek kerültek, ahol ez a visszafizetés elmaradt. A NAV szóvivője elmondta: az eljárásokban július közepéig valamivel több mint 12 millió forint folyt be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában