Ország-világ

2015.08.25. 18:28

Bombával fenyegetőzött, felfüggesztettet kapott

Közveszéllyel fenyegetés miatt egy év hat hónap - három év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Járásbíróság kedden első fokon egy férfit, aki tavaly tavasszal telefonon azt állította, hogy bomba fog robbanni egy bírósági épületben - közölte a Debreceni Törvényszék sajtótitkára az MTI-vel.

 Veszprémyné Szajkó Márta tájékoztatása szerint a bíróság  bizonyítottnak találta a vádirati tényállásban foglaltakat,  miszerint 2014 májusában K. Géza telefonált a segélyhívó számra, és  azt közölte, hogy bomba fog robbanni a debreceni Széchenyi utcai  bírósági épületben. A férfi ezután letette a telefont és elhagyta a  helyszínt, egy debreceni, Faraktár utcai nyilvános telefonfülkét.  

A fenyegető bejelentés alapján kiürítették a Széchenyi utcai  épületet, ahol a Debreceni Törvényszék és a Hajdú-Bihar Megyei  Főügyészség működik. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság  tevékenységirányítási központja teljes létszámmal kivonult, lezárta  és átvizsgálta az épületet, ahol nem találtak bombát - ismertette a  sajtótitkár. 

Hozzátette: a Debreceni Járásbíróság a büntetés kiszabása során  súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott többször volt  büntetve, míg enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott  egészségi állapotát, illetve az időmúlást. 

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt  kért, a vádlott - aki az eljárás során végig következetesen tagadta  a bűnösségét - és védője fellebbezést jelentett be, így a büntetőügy  másodfokon a Debreceni Törvényszéken folytatódik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában