Ország-világ

2015.07.30. 10:34

Nagymegyeri tragédia: kizárható az idegenkezűség

A családtagok előre kifizették majdani temetésük költségét.

kisalfold.hu


 A nagymegyeri lakásukban holtan talált család három tagjának a boncolása befejeződött - tájékoztatta a bumm.sk-t Martina Kredatusová, a nagyszombati rendőrség szóvivője. Az eredmény szerint kizárható az idegenkezűség.

Korábban írtuk:

A Pravda napilap számol be honlapján arról, hogy a halálesetek kapcsán elrendelt vizsgálat során a rendőrség azt feltételezi, hogy az 56 éves anya és a 33 éves fiú halálát maró anyag általi mérgezés okozta - írja a bumm.sk.

A Pravda egy rendőrséghez közeli forrásra hivatkozva írja, hogy boncolás és további vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy kiderítsék, a családtagok önként itták-e meg a mérgező anyagot, vagy kényszerítették őket erre.

Ahogy arról korábban írtunk, a 60 éves Mihályt és 56 éves feleségét, Katalint találták élettelenül Nagymegyeren egy lakótelep első emeleti lakásában hétfőn. Gyermekük, a 33 éves György volt a harmadik halott.

A férfi Győrben dolgozott, információink szerint az ipari parkban, egy autókhoz ülésfűtést gyártó cégnél.

A Kisalföld szerdán Nagymegyeren járt, ahol több ott élőt megkérdezett. Mindannyian úgy nyilatkoztak, hogy rendes, dolgos embereknek ismerték a családtagokat. Úgy gondolják, hogy öngyilkosság történt, amit előre elterveztek.

A sors kegyetlen fintora, hogy a házaspár és felnőtt gyermekük lakásának ablakából a temetőre is rá lehetett látni. Fotó: H. Baranyai Edina

A sors kegyetlen fintora, hogy a házaspár és felnőtt gyermekük lakásának ablakából a temetőre is rá lehetett látni. Fotó: H. Baranyai Edina

Felkerestük azt a helyi temetkezési vállalkozást, ahol a családfő – fizetése kiegészítésére – sírásóként dolgozott. Lelkes Vincent cégvezető kérdésünkre elmondta: július 10-én Mihály és Katalin ügyfélként ment be hozzájuk, és mindhármukra előre kifizették majdani temetésük költségét.

Kívánságok a szertartásra

Jól ismerték őket, semmi szokatlan nem tűnt fel. Minden úgy történt, mint egy átlagos megbeszélésen. Igaz, Katalinnak voltak külön kérései, amihez halála esetén ragaszkodott, de erről információt a cég nem adhatott ki. Lelkes Vincent annyit elárult: ezek csupán a szertartásra és annak körülményeire vonatkozó kívánságok voltak.

„Majd ha megérjük a reggelt"

– Elképesztő, ami történt, csendes, visszahúzódó, becsületes ember volt Mihály. Nem ez volt a főállása, ő éjjeliőrként kereste a kenyerét – mondta lapunknak a cégvezető. – Több mint hat éve vezetek temetkezési vállalkozást, most először fordult elő, hogy valaki az egész családjára egyben elrendezte a költségeket. Semmi nem volt gyanús. Azt mondták, most van rá pénzük. Szeretnék, ha minden rendben lenne. Ráadásul a tragédia előtti nap Mihállyal még arról beszéltünk, hogy másnap reggel hat órakor találkozunk az üzlet előtt, mert sírt kell ásni. Úgy köszönt el, mint máskor: „Majd ha megérjük a reggelt" – mondta Lelkes Vincent.

Segítség krízishelyzetben
Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a lelkielsősegély-vonalat: 116-123. A szám ingyenesen hívható a nap 24 órájában, az ország egész területén, vezetékes és mobilkészülékről egyaránt. Csak a hat számot kell tárcsázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában