Ország-világ

2015.07.27. 18:29

Levendula, citromfű, rózsa terem a dombokon

Finomságok készülnek Győrságon, a Bugyenszki család gazdaságában. Szörpjeikhez, lekvárjaikhoz maguk termelik a rózsát, a levendulát, a gyógynövényeket. A családtagok úgy érzik, küldetést teljesítenek.

Cs. Kovács Attila


Győrságon készülnek a FinomSág kézműves szörpök. Bugyenszki Ferenc és családja szorgalmát dicsérik a termékek. 2013-ban lettek őstermelők, gyógynövény- és gyümölcsszörpöket, lekvárokat készítenek. Termékeiket száz százalékig természetes alapanyagokból állítják elő, színezéktől és adalékanyagoktól mentesen.

A maguk által is felállított magas minőségi követelményeknek tesznek eleget. Kézművestermékeikkel vásárokon, fesztiválokon jelennek meg, de viszonteladóknál is megtalálhatóak szörpjeik, lekvárjaik. Kínálatuk igencsak sokrétű: levendula- és rózsaszörp, citromfű-, körömvirág-, bodzavirág-, akác-, alma-, levendulás alma-, csipkebogyószörp. Levendula-, rózsa- és citromfűlekvár. „Cukrot nem fogyasztó vásárlóinkra is gondolva cukormentes steviával édesített termékeket is készítünk igény szerint – írják Bugyenszkiék bemutatkozó levelükben.

Bugyenszki Ferenc és családja szorgalmát dicsérik a termékek.

Bugyenszki Ferenc és családja szorgalmát dicsérik a termékek.
–Termékválasztékunk az igényeknek megfelelően folyamatosan bővül, idénygyümölcsökből szezonális termékeket is készítünk. Küldetésünk a saját termesztésű gyógynövényekből és gondosan megválogatott alapanyagokból előállított egészséges és természetes termékeink népszerűsítése. Azt szeretnénk, ha egyre többen törekednének az egészséges életmódra. Célunk, hogy meglévő és leendő fogyasztóink igényeinek és ízlésének maximális megfeleljünk. Ezért bővítjük a kínálatot. Nagyanyáink által tökéletesített, hagyományos befőzőtechnoló-
giákat alkalmazunk. Mi hiszünk abban, hogy a mesterséges adalékanyagoktól mentes, egészséges, magas minőségű élelmiszerekre igény van. Ahogy hagyományaink ápolására, tradicionális technoló-
giáink továbbörökítésére, valamint a hazai termékek választásával gazdaságunk támogatására is."

A győrsági termelők rózsás termékei, a FinomSág rózsaszörp és a rózsalekvár kizárólag természetes alapanyagokból készülnek. Az alapanyagot a gyógynövénykertjükben nevelt rózsák biztosítják. Levendulás készítményeikhez az uraság-hegyi kertben nevelik a gyógynövényeket, ahogy a citromfű is Bugyenszkiéknál terem.

A Kisalföld célja, hogy bemutassa a megjelenési területén tevékenykedő ős-és kistermelőket. Azok jelentkezését várjuk, akik nem nagyüzemi körülmények között dolgoznak, hanem házi, kézművesjelleggel tevékenykednek. Ők a [email protected] címen jelentkezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában