Ország-világ

2015.07.23. 08:03

Hetven külföldinek indít nyári magyar nyelvi kurzust a pécsi egyetem

A heti 40 órás intenzív nyelvtanfolyam végén a tanulók vizsgát tesznek.

Húsz országból mintegy hetven hallgató ismerkedhet a magyar nyelvvel és kultúrával a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hagyományos nyári kurzusán, amelyet vasárnap tizenhatodik alkalommal indítanak el a baranyai megyeszékhelyen.


A PTE tájékoztatása szerint az orvosi kar által szervezett Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem résztvevői két, illetve négy hetet töltenek Pécsen. A magyar nyelv oktatása öt szinten, 15 tanár segítségével folyik.     A tananyagban múzeumlátogatás, kézműves foglalkozás, természetjárás, tánc- és énektanulás, filmnézés is szerepel, hogy a hallgatók megtapasztalhassák a magyar kultúrát.    


 A heti 40 órás intenzív nyelvtanfolyam végén a tanulók vizsgát tesznek, oklevelüket augusztus 22-én, Orfűn kapják meg.     


A javarészt Európából, de az amerikai és ázsiai kontinensről is érkező hallgatók a Magyar Ösztöndíj Bizottság, a Pécsi Tudományegyetem ösztöndíjaival, valamint egyéni jelentkezőként érkeznek az egyetemre.     A PTE nyári és téli nyelvi kurzusain az elmúlt másfél évtizedben ezernél is többen tanulhattak magyarul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában