Ország-világ

2015.05.16. 14:46

Orbán: Magyarország egy nagy korszak kapujában áll

Gazdasági eredményeink az Európai Unió élvonalába juttattak bennünket – mondta a kormányfő.

Magyarország egy nagy korszak kapujában áll, mert gazdasági eredményeink az Európai Unió élvonalába juttattak bennünket - mondta [namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnök szombaton Baján, hídavató ünnepségen.

Most még nem a fejlettségünk tekintetében, hanem a fejlődés ütemében - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Ez nem egyszeri eset, hiszen a gazdasági növekedés tekintetében folyamatosan a dobogón vagy a dobogó közelében járunk - tette hozzá Orbán Viktor a kétmilliárd forintot meghaladó turisztikai fejlesztés keretében, a Sugovicán átívelő, a Petőfi-szigetet a Nagy Pandúr-szigettel összekötő, gyalogos és kerékpáros híd átadása alkalmából mondott beszédében.

A miniszterelnök leszögezte: az utóbbi évek eredményeit már nem lehet sem a véletlenre, sem a szerencsére fogni.

Orbán Viktor, kiemelve az egész országban folyó fejlesztéseket, úgy fogalmazott: "itt Baján is, de az ország szinte minden településén lehet látni, hogy évről évre és napról napra mennyit gazdagodott és épült Magyarország ahhoz képest, ahogy 2010-ben a csőd szélén átvettük az országért viselendő felelősséget".

A miniszterelnök fontosnak nevezte, hogy az elmúlt években a sport, a szabadidő és a kultúra területén nagyon komoly beruházások készültek el, amelyek a szabadidő hasznos és egészséges eltöltésére buzdítják az embereket.

A gyalogosok és kerékpárosok számára átadott híd kapcsán elmondta, hogy Magyarország nemcsak a gazdasági növekedés dinamikájában élenjáró Európában, hanem a kerékpározásban is az elsők között van.

2010 és 2014 között 532 kilométer kerékpárút készült el az országban, mintegy 20 milliárd forintból, jelenleg 230 kilométer hosszú kerékpárút építése folyik - sorolta az elmúlt évek eredményeit.

"Ha a jó Isten is megsegít bennünket, akkor 2020-ig 1000-1500 kilométer kerékpárút készülhet el, mintegy 50 milliárd forintból" - fűzte hozzá.

Orbán Viktor szavai szerint, "van valami erkölcsi igazság a történelemben", mert az, ami hosszú ideig hátránya volt Baja városának, a mai modern világban előnnyé fordítható.

Emlékeztetett arra, hogy a jugoszláv háború "elkergette innen a befektetőket", most azonban, hogy a dolgok rendeződő félben vannak, "a szerb-magyar kapcsolatok régen voltak olyan jók mint most" s ez további lehetőségeket teremt.

Orbán Viktor szólt arról, hogy azok a városok, amelyek az ország szélén, elszigetelten helyezkedtek el, most különös fejlődési lendületet kaphatnak. A bajaiaknak megköszönte, hogy minden magyar településnek példát mutattak a fejlesztésben.

Kívánom, hogy élvezzék és használják ki munkájuk minden gyümölcsét - fejezte be beszédét a miniszterelnök, akinek szavait nagy tetszéssel fogadták.

[namelink name="Zsigó Róbert"], élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, Baja térségének országgyűlési képviselője, felsorolva az utóbbi években történt, a polgári kormány támogatásával elvégzett fejlesztéseket, hangsúlyozta: a 2010-től 2014-ig polgármesterként is szolgálhatta a bajaiakat, akik továbbra is számíthatnak rá és a kormány segítségére is.

A híd átadását követően átadták a Petőfi-szigeten kialakított turisztikai központot is.

A kétmilliárd forintot meghaladó turisztikai fejlesztés 2013-ban kezdődött Baján, és ebben az éven fejeződik be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában