Ország-világ

2015.05.20. 17:48

MSZP: hozzá nem értés miatt tart tovább a budai közlekedési káosz

Az MSZP szerint a kormánypárti budapesti városvezetés hozzá nem értése miatt nem készülnek majd el időben a jelenleg is zajló budai fejlesztések, ami egyúttal a környéken állandósult közlekedési káoszt is hónapokkal meghosszabbítja.

Erről Horváth Csaba szocialista fővárosi képviselő és Őrsi Gergely, az MSZP II. kerületi elnöke beszélt szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Őrsi Gergely hangsúlyozta, a jelenleg Budán zajló 3-4 közlekedési fejlesztés előkészítése és lebonyolítása is hibás. Példaként említette a budai fonódó villamoshálózat fejlesztését, amelyben szerinte "egyelőre csak a problémák fonódnak". A Margit-híd alatti HÉV-állomás födémjéről ugyanis kiderült, amit korábban a helyi szocialisták is valószínűsítettek, hogy nem bírja el az ott elvezetni kívánt villamosokat - fejtette ki Őrsi Gergely, aki szerint a Széll Kálmán tér felújítását és a volt gazdasági minisztériumi épület bontását is hasonló előkészítetlenség jellemzi.

Kiemelte, az MSZP ezért felszólítja a városvezetést, hogy beruházásait hangolja össze és készítsen hozzájuk előzetes hatástanulmányokat.

Horváth Csaba úgy fogalmazott, megbukott Tarlós István főpolgármester azon koncepciója, hogy ugyan nagy fennakadást okozva, de gyorsan elvégzik a budai fejlesztéseket. Ennek oka, hogy a jelenlegi városvezetés nem hajlandó tudomásul venni, hogy a közlekedéstervezés és -szervezés egy külön szakma - mondta az ellenzéki politikus, aki szerint akár hónapokra is állandósulhat a budai közlekedési káosz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában