Ország-világ

2015.04.09. 21:37

Vadai: Pad Ferenc is hozzájárulhat az Orbán-rendszer lebontásához

A demokratikus ellenzéknek és Pad Ferencnek az lesz a feladata, hogy minél hamarabb lebontsa az Orbán-rendszert - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke pénteken sümegi sajtótájékoztatóján.

Vadai Ágnes hangsúlyozta, Pad Ferenc személyében egy olyan  szakszervezeti vezetőre számítanak az Országgyűlésben, aki tudja  azt, hogy mit jelent valóban küzdeni azokért az emberekért, "akiket  mostanság a Fidesz szeret keményen dolgozó kisembereknek nevezni".  Vadai Ágnes Magyarország állampolgárainak nevezte őket, akiknek  "ugyanolyan joguk kell, hogy legyen, mint bárki másnak".  

Hozzátette, úgy gondolja, az időközi választáson jó esélye van a  jelöltjüknek, akinek programjában kiemelt helyen szerepel a  munkahelyteremtés. "Munkahelyet kell teremteni az országban, ami nem  a közmunka, hanem valódi, olyan munka, amiből tényleg meg lehet  élni" - mondta a DK-s politikus. Úgy fogalmazott: "a közmunkás bér  bár sokak számára megoldás, mégsem lehet belőle tisztességesen  megélni".  

Vadai Ágnes felidézte, "a kormánypártok az elmúlt időben fűt,  fát, vadvirágot megígértek itt", de nehezen tudja elképzelni, hogy  teljesítenék. Utalt arra, a Fidesz hatalomra kerülése előtt azt  ígérte, hogy Magyarországon kormányzásuk ideje alatt mindenki jobban  fog élni. "Bár valóban van egy szűk réteg, aki jobban él, mindazok,  akik az ő környezetükben vannak, akik új elitként megjelennek", de  azok az emberek, akik egyszerű honpolgárai ennek az országnak,  "bizony nem élnek jobban" - fogalmazott.  

A kampányrendezvényen az előzetes tájékoztatással szemben Pad  Ferenc képviselőjelölt családi okok miatt nem vett részt.  

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni  választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a  térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési  képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választás  vasárnap lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában