Ország-világ

2015.04.09. 21:37

Tóbiás: az ország és a térség jövőjéről szól a tapolcai választás

A Magyar Szocialista Párt számára a vasárnapi időközi választás arról szól, hogy "lehet-e változtatni már most az ország és a térség jövőjén" - jelentette ki az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője csütörtök délután ajkai sajtótájékoztatóján.

Tóbiás József kiemelte, az MSZP számára minden választás  felelősségteljes, és tétje van. Felelősségteljes, mert közös  gondolkodással a helyi közösségekkel közösen alakították ki azt a  programot és azt a megoldást, "ami alternatívája a jelenlegi  kormányzati politikának" - tette hozzá.  

Az MSZP érdemi és valós alternatívát kínál: "a helyi  társadalomban meglévő problémák, a bérből, fizetésből élők  egzisztenciális helyzete, kiszolgáltatottsága és védelmének hiánya  az, amin változtatni kell" - hangoztatta Tóbiás József.  

Úgy fogalmazott, erre Ajka városa jó példa lehet, mert a  szocialista vezetésű város bebizonyította az elmúlt 15 évben, hogy  képes összefogni a helybéliekkel azért, hogy "saját erejükből ipari  parkokat, szinte megszűnő munkanélküliséget és fejlesztéseket"  legyenek képesek teremteni.  

Mindezek alapján leszögezte, "ma a választókerületben  kulcsfontosságú szerepe van annak a modellnek, amit az ajkaiak  tudnak". Csak az a kérdés - folytatta - hogy "április 12. után kezet  nyújtunk-e a sümegieknek" azért, hogy az ott meglevő  munkanélküliséget és az Ajkán fellépő munkaerőhiányt szakképzéssel,  képzéssel és foglalkoztatás bővítéssel orvosolni lehessen.  

Orbán Viktor csütörtöki látogatására kitérve megjegyezte, a  kampány elején a miniszterelnöknél egy rendhagyó közmeghallgatást  kezdeményezett, amely "lehetőséget adott volna arra, hogy a térség  problémájáról, Magyarország jövőjéről a választókkal közösen érdemi  párbeszédet folytassanak". Hozzátette, mivel ez nem valósult meg, "a  miniszterelnök úgy akar kampányolni, hogy nem akar találkozni a  választókkal".  

Jelöltjükről, Pad Ferencről szólva Tóbiás József kiemelte, az  elmúlt 40 éves munkássága alkalmassá teszi arra, hogy elnyerje a  választók bizalmát, hogy kimondhassák: "április 13. után már nemcsak  a kétharmad szűnt meg, amelyet néha a Jobbik támogat, hanem megszűnt  valódi politikai értelemben is a többsége a Fidesznek  Magyarországon".  

A sajtótájékoztatón Pad Ferenc azt mondta: április 12-én  kiderül, hogy folytatódik-e az a tendencia, amelyben a választók  megüzenik a miniszterelnöknek "azt, amit már megüzent Veszprém és  Újpest", hogy változást akarnak.   

A Quaestor-ügyről szólva felhívta a figyelmet arra, hogy a  közeljövőben a csődeljárásban a károsultak már bejelenthetik  követeléseiket is. Azt mondta, a károsultak akkor kaphatnak  kártérítést, "ha azt a felszámolónál meg is jelenítik".  

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni  választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a  térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési  képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást  április 12-én tartják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában