Ország-világ

2014.12.11. 18:03

Nemi erőszak a gólyatáborban: a volt hök-elnök elfogult döntésről beszél

Galántai Tamás nem tartja jogszerűnek az ellene indított fegyelmi eljárást.

Az ELTE tanító- és óvóképző kar (ELTE TÓK) korábbi hallgatói önkormányzati elnöke szerint az intézmény fegyelmi bizottsága nem tudott elfogulatlan döntést hozni ügyében. Erről [namelink name="Galántai Tamás"] tájékoztatott csütörtökön.

A Magyar Nemzet előző napi számában arról írt: nem küldték el az egyetemről, de két szemeszterre eltiltották tanulmányai folytatásától az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) tanítóképző karának volt hök-elnökét, aki ellen a gólyatábori erőszakkal összefüggésben indult fegyelmi eljárás. [namelink name="Fábri György"], az ELTE kommunikációs főigazgatója a lapot úgy tájékoztatta, a tanító- és óvóképző kar fegyelmi bizottsága keddi ülésén határozott a fonyódligeti események nyomán fegyelmi eljárás alá vont hallgató, Galántai Tamás sorsáról. Az újság emlékeztet, az elnöki tisztségéről időközben lemondott Galántai Tamást azért vonták felelősségre, mert kiderült: tudomása volt arról, hogy a fonyódligeti erőszak gyanúsítottja korábban kompromittáló, pucér fényképekkel zsarolta egy hallgatótársát. A zsarolásról az érintett diáklány értesítette a diákvezetőt. A gyanúsított ezek után még ott lehetett, fotósként még dolgozhatott is a fonyódligeti táborban.

Galántai Tamás közleményében - idézve a kommunikációs főigazgatóhoz is intézett levelét - egyebek között azt írta: minden sajtóhír valótlan, ami a személyével kapcsolatos, nem volt tudomása az elkövető korábbi, szexuális erőszakot tanúsító magatartásáról. Ezért nem is tartja jogszerűnek az ellene indított fegyelmi eljárást.

Kitért arra is, hogy az ELTE egy sajtóhír alapján indított vizsgálatot, azt tekintette hivatalos forrásnak, bizonyítékokat, kompromittáló fotókat nem tudott felmutatni.

Közölte: az ellene indított fegyelmi ügyben az ELTE TÓK fegyelmi bizottsága nem tudott elfogulatlan döntést hozni, és ezt fegyelmi tárgyalásán november 7-én szóban jelezték is. Tájékoztatása szerint az ügyben a hallgatói jogorvoslati bizottság fegyelmi tanácsa is azt állapította meg, az ügy tárgyilagos elbírálása tőle nem várható el. Jogi képviselőjével a héten bírósági eljárást kezdeményeztek, aminek elbírálásáig a fegyelmi bizottság jogsértően hozott határozatot vele szemben.

Kitért arra is, hogy amíg egy másik fórum, az egyetemi fegyelmi bizottság nem dönt, addig szerinte a hallgatói jogviszonya sem függeszthető fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában