Ország-világ

2014.12.04. 07:56

Kiveteti a NAV Vida Ildikót a Műegyetem vizsgafeladatából

Az egyetem rektora ügyvédi felszólítást kapott, miután az egyetem gépészmérnöki tanszékén korábban a NAV-elnök és az elnökhelyettes is szerepelt az egyik vizsga szövegében.

Palkovics László államtitkár figyelmeztetése után a NAV elnökének és elnökhelyettesének megbízásából ügyvédi felszólítást is kapott az ügyben a Műegyetem rektora - írja az Index.

"A mai postával levelet kaptam Dr. Trinn Gábor ügyvéd Úrtól azzal a kéréssel, hogy mellőzzük olyan szövegezésű feladatok kiadását, amelyek "megszövegezése egyértelműen alkalmas arra, hogy a NAV, mint a közigazgatás, az adóigazgatás csúcsszervébe vetett közbizalmat, közmegbecsülést hátrányosan befolyásolja, a monogramokkal megjelölt és ennélfogva a NAV-val való összefüggés kapcsán személyükben egyértelműen beazonosítható természetes személyek vonatkozásában pedig a személyiségi jogokat súlyosan megsértse" - írta közleményében a rektor.

A rektor a körlevélben ezért nyomatékosan kéri a dékánokat és a tanszékvezetőket, hogy a tárgyaink oktatása és számomkérése során a személyiségi jogokat és a közintézmények jó hírét oktatóink még humoros formában se sértsék meg.

Az egyetem gépészmérnöki tanszékén az egyik zárthelyi feladat a következő volt:

A titokban nyaralni indult V.I. (Vida Ildikó) és Cs.D.-né ( Csillag Dezsőné) kidobálják a repülőből a korrupciós/kitiltási botrány iratait, majd egy sms-t is küldenek a következő szöveggel: "Peti, szólj Janinak is, hogy most dobtuk ki :)" A feladatban a megadott adatok alapján azt kellett kiszámolni a titkosszolgálat számára, hogy hol dobhatták ki az iratokat.

A Számítástudományi és Információelméleti Tanszéken olyan gráfos feladatot adtak fel az írásbeli vizsgán, ami szerint a NAV egy papírfecnin szerzett értesülés alapján szeretné felderíteni a szövevényes ÁFA-csalásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában