Ország-világ

2014.12.07. 13:49

Jobbik: a kormány indítsa el végre a saját lovasprogramját!

A Jobbik arra szólítja a kormányt, indítsa el végre a 2012-ben elfogadott Kincsem nemzeti lovasprogramot és a megígért fejlesztési programokhoz biztosítsa a szükséges költségvetési forrásokat - mondta Magyar Zoltán, a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöke a Földművelésügyi Minisztérium épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, szerinte a lovas ágazatot az elmúlt években becsapták és kihasználták, ezért az abban dolgozó szereplőknek össze kellene fogniuk, hogy kiköveteljék a választások előtt megígért több milliárdos fejlesztések elindítását. Az akkor megígért fejlesztéseket "a költségvetésben lehúzták" és az alapkőletételen túl sehová nem jutottak - fogalmazott Magyar Zoltán.

Értékelése szerint a turizmusban Magyarország adottságai nagyságrendekkel jobbak, mint sok környező országé, a lovas turizmus most mégis "haldoklik", miként a tenyésztés is. Hozzátette: jó néhány őshonos fajta már veszélyben van. Kitért a lovasterápiában rejlő lehetőségekre is.

Az ellenzéki képviselőt a sajtótájékoztatón kérdezték a Kocsis Máté fideszes képviselő által felvetett ötlettel, amely a politikusok, az újságírók és a fiatalok kötelező drogtesztjéről szól. Magyar Zoltán azt mondta, a Jobbik-frakciónak még nincs kialakult álláspontja a kérdésben, de "magánemberként, képviselőként", a részletek ismerete nélkül úgy látja, a javaslatot elviekben támogatni lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában