Ország-világ

2014.11.03. 21:42

Újra működik a New York-i Világkereskedelmi Központ

Több mint 13 évvel az eredeti tornyainak 2001. szeptember 11-én történt lerombolása után hétfőn újranyitott a New York-i One World Trade Center.

Hétfőn a Condé Nast kiadóvállalat alkalmazottjai kezdték meg a beköltözést az új, 104 szintes One World Trade Center toronyba, amely ma az Egyesült Államok legmagasabb épülete.

A 3,8 milliárd dollárból felhúzott felhőkarcoló építkezési munkálatai nyolc évig tartottak. Az épület belterületének 60 százalékát sikerült eddig kiadni.

Az amerikai függetlenségi nyilatkozat évére emlékeztetően 1776 láb (541 méter) magas épület egy komplexum részét képezi, amelyhez hozzátartozik két négyszögletes emlékzuhatag az összedőlt ikertornyok alapjának helyén és az idén átadott múzeum is.

A későbbiekben egy, a nagyközönség által látogatható kilátóteraszt is át fognak adni a One World Trade Center tetején.

Patrick Foye, a helyreállított Világkereskedelmi Központ-együttest birtokló kikötői hatóság vezérigazgatója a tornyot "Amerika legbiztonságosabb irodaépületének" nevezte

A Condé Nast öt szintet elfoglalva 175 munkatársát költözteti be a héten a toronyba, őket később 3200-an követi. A bérlők közé tartozik a Kids Creative reklámcég, a szövetségi intézmények logisztikai kiszolgálására szakosodott Általános Szolgáltatási Hivatal (GSA), továbbá a China Center, amely kereskedelmi és kulturális célokat egyaránt szolgál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában