Ország-világ

2014.11.07. 14:01

Októberben is szerettünk Horvátországban

A nyári hónapok után ősszel is a legnagyobb növekedési arányt mutatják Horvátországban a magyar vendégadatok, még októberben is több mint harmadával nőtt az adriai államban a magyar vendégéjszakák száma - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője pénteken az MTI-t.

Marin Skenderovic kifejtette: az év első tíz hónapjában a tíz legjelentősebb küldő állam közül a Magyarországról érkezők száma emelkedett arányaiban a legjelentősebben. Október végéig több mint 383 ezer magyar turista 2,131 millió vendégéjszakát töltött Horvátországban, ami a múlt évi hasonló időszakával összevetve 9,7 és 9,6 százalékos bővülés.

A vendégszámot illetően Magyarország a 9., a vendégéjszakákban pedig a 10. helyen áll.

Idén tíz hónap alatt összesen 12,698 millió turista pihent Horvátországban - közülük 11,536 millió volt külföldi -, ami 4,5 százalékkal haladja meg a tavalyi hasonló időszak adatát. A 72,771 millió vendégéjszaka - ebből 66,554 millió a külföldieké - 2,1 százalékos növekedést mutat.

A horvát turisztikai szakember hozzátette: a magyarok utazásait nézve az októberi adatok még kiugróbbak. A múlt hónapban ugyanis tavalyhoz képest 22,6 százalékkal több, csaknem 9,3 ezer magyar turista kereste fel az országot, ugyanakkor 36,3 százalékos emelkedés mellett 36,3 ezer magyar vendégéjszakát regisztráltak.

Marin Skenderovic emlékeztetett arra, hogy magyar vendégadatok idén már eddig is többéves rekordot döntöttek. A múlt évben összesen 360 ezer magyar 1,964 millió vendégéjszakát töltött az adriai országban, de ezeket az adatokat ebben az esztendőben már szeptember végére jelentősen meghaladták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában