Ország-világ

2014.11.03. 18:06

Év végéig biztosan lezárják Orbán otthonának környékét

A TEK a minap az év végéig meghosszabbította a kormányfő otthona környékén jó ideje folyamatosan fenntartott lezárást, így tüntetni is szinte csak hallótávolságon kívül lehet.

Az év végéig biztosan fenntartja a Terrorelhárítási Központ (TEK) Orbán Viktor miniszterelnök Cinege úti otthona környékének lezárását - derül ki abból az október 30-i döntésből, amelyet Hajdu János, a TEK főigazgatója írt alá.

A személy- és létesítménybiztonsági intézkedésről szóló utasítás szerint a lezárást az indokolja, hogy "az intézkedéssel érintett területen védett személyek tartózkodásával és közlekedésével kell számolni, ezért a védett személyek biztonságának (...) érdekében" indokolt az eddig is érvényben lévő intézkedés fenntartása - idézi az Origo.

Az intézkedés alapján a gyülekezési jog is korlátozható, hiszen Hajdu János döntése alapján „a rendőrség az érintett területet lezárhatja, és megakadályozhatja, hogy oda bárki belépjen, vagy onnan távozzék, valamint az ott tartózkodókat távozásra kötelezheti."

Ez alapján egy tüntetés megtartása is megakadályozható, pontosabban a lezárással érintett útszakaszokon kívülre szorítható. Korábban ugyanis előfordult, hogy elégedetlen tömegek vonultak tüntetni a Cinege utcába. Tavaly nyáron például a devizahitelesek követelték a kormányfő beavatkozását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában