Ország-világ

2014.11.24. 19:13

Egy orvos az Ebola-járvány első olasz betege

Az orvos a nyugat-afrikai Sierra Leonéban kapta el a fertőzést.

Az ebolajárvány első olasz betege az Emergency olasz orvosi humanitárius egyesület egyik orvosa lett, aki a nyugat-afrikai Sierra Leonéban kapta el a fertőzést. Az olasz fegyveres erők repülőgépe szállítja haza és Róma járványügyi központjában helyezik el.

A beteg orvosért hétfőn, a Rómától délre levő Pratica di Mare támaszpontjáról indult el a katonai repülőgép. A gép még éjszaka visszaérkezik az orvossal, akit a római Spallanzani kórház járvány-központjába viszik. A római kórház az első számú egészségügyi központként ismert Olaszországban a fertőző betegségek gyógyításában.

Az orvos nevét nem hozták nyilvánosságra. A Gino Strada olasz orvos által alapított Emergency annyit közölt, hogy a beteg október 18. óta tevékenykedett a Sierra Leone-i Lakka város kórházában, ahol 26 önkéntes olasz orvos dolgozik. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint Sierra Leonéban több mint 5000 a járványban megbetegedettek száma.

Beatrice Lorenzin olasz egészségügyi miniszter elmondta, hogy az ebolajárványban megbetegedett orvos állapota "kielégítő", nincsen magas láza. A miniszter hangsúlyozta, hogy a beteg Olaszországba szállítása a legszigorúbb egészségbiztonsági intézkedések érvényesítésével történik. A katonai repülőgép személyzete és a beteget kísérő orvosok is az előírások szerinti védőfelszerelésben végzik feladatukat. A fertőzöttet teljesen elszigetelten szállítják. A beteg senkit nem veszélyeztet - hangoztatta az olasz egészségügyi tárca vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában