Ország-világ

2014.11.15. 18:41

DK: Gyurcsány és a DK az Orbán-rendszer bukását akarja

Gyurcsány Ferenc pártelnök és a Demokratikus Koalíció valóban az Orbán-rendszer bukását akarja - reagált a Fidesz szombati közleményére az ellenzéki párt szóvivője.

Gréczy Zsolt az MTI-hez eljuttatott írásban úgy fogalmaz: a Fidesz "felfedezte a csövön a lyukat és a kanálban a mélyedést". Szavai szerint ez a DK kötelessége, de ugyanezt akarják például azok a tömegek is, amelyek részt vesznek a tüntetéseken.

A politikus felteszi a kérdést, hogy mi más lenne a DK dolga, amikor "a rezsim fuldoklik a korrupcióban, szétverték a szabadság, a demokrácia és társadalmi szolidaritás intézményrendszerét". Hangsúlyozza, hogy ma milliók élnek egyre nagyobb szegénységben, mások elmenekülnek az országból, miközben újabb és újabb adók fojtogatják az embereket.

A szóvivő szerint Orbán Magyarországában csak annak van esélye gyarapodásra, aki a "haveri körbe" tartozik, az ország korábbi szövetségesei pedig "megvetik hazánk jelenlegi irányítóit".

Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szombati közleményében azt írta, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke az Orbán-kormány megbuktatásán munkálkodik. A politikus úgy fogalmazott: mostanra egyértelművé vált, hogy André Goodfriend (a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője) is "Gyurcsány Ferenc kottájából játszik".

Az amerikai beutazási tilalomra utalva kijelentette, hogy "az a fecni", amelyet az amerikaiak átadtak a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, az ellenzék elmúlt években folytatott lejárató tevékenységét, politikai rágalmainak gyűjteményét tartalmazza.

Németh Szilárd ezt azzal folytatta, hogy Gyurcsány Ferenc a "számukra katasztrofális bukást eredményező" országgyűlési választások éjszakáján bejelentette, mindent megtesz Orbán Viktor és kormánya megbuktatásáért. A frakcióvezető-helyettes valószínűnek nevezte, hogy az ellenzéki politikus "külföldi segítséggel dolgozik" ígéretének beváltásán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában