Ország-világ

2014.11.28. 18:20

13 milliárddal emelik a gyógyszerkasszát

Emellett több jut gyógyászati segédeszközre és kötszertámogatásra egy legutóbbi kormányhatározat szerint.

Tizenhárommilliárd forinttal megemelik a gyógyszerkasszát, emellett több jut gyógyászati segédeszközre és kötszertámogatásra egy legutóbbi kormányhatározat szerint.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az Egészségbiztosítási Alap idei gyógyszertámogatás keretét 13 milliárddal, a gyógyászati segédeszköz keretet 4,1 milliárd forinttal, míg a kötszertámogtásra 720 millió forinttal jut több az előirányzatnál.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkárságának pénteki közlése szerint a gyógyszertámogatási előirányzat és a gyógyászati segédeszköz támogatási előirányzat technikai jellegű megemelése azt a célt szolgálja, hogy az év utolsó hónapjaiban - mindaddig, amíg a 2014. évben esedékes gyógyszergyártói befizetések teljesülnek - a gyógyszertámogatási kiadások finanszírozása, ezáltal a folyamatos és biztonságos gyógyszerellátás is biztosítható legyen.

Közleményükben megjegyzik, hogy az intézkedéssel is megközelítően tartható a gyógyszertámogatási előirányzat költségvetési törvényben tervezett egyenlege. Hozzátették, hogy az elmúlt évek sikeres gyógyszertámogatási rendszerének átalakításának eredményeként csaknem kétezer gyógyszer ára csökkent átlagosan 35 százalékkal, így a lakosság támogatott gyógyszerekre fordított kiadása 10 milliárd forinttal csökkent.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában