Ország-világ

2014.10.13. 12:33

TOP5 - Beled? Fertőd? Vitnyéd? Kóny? Kapuvár? Nagy vesztesek az önkormányzati választás után

Meglepetésre Beledben leváltották Tompáné Balogh Máriát. Nem járt jobban Fertődön Kocsis Ferenc és Vitnyéden Tóth Kálmán sem. Több településen veszített a Fidesz.

kisalfold.hu

Beleden Tompáné Balogh Máriát (Fidesz) a független, Major Jenő váltja a polgármesteri székben.

Beledi eredmény
Tompáné Balogh Mária Erzsébet (FIDESZ-KDNP) 553 szavazat - 40.54%
Major Jenő (független jelölt) 811 szavazat - 59.46%

Major Jenő korábban hat ciklusban volt képviselő, ebből kettőben a pénzügyi bizottság vezetőjeként segítette a helyi közéletet. Programjában a közpénzek átláthatóbb elköltését is megígérte >>

Tompáné 3 milliárdot ígért a városnak, a győzelemhez ez kevés volt >>

Fertődön a változásra szavaztak, hiszen Kocsis Ferencet fölényesen győzte le a fideszes Bognár Zoltán (70-30 arányban). Fertődön az elmúlt évek inkább harcokról, gáncsoskodásokról, feljelentésekről szóltak. Hogy mit hoz a változás, az hamarosan kiderül, bár jegyezzük meg, régi arcok is visszakerültek a testületbe. Még több részlet itt >>

Kapuváron Kóczán Zoltán (képviselő és a megyei közgyűlés alelnöke) vesszőfutása nem az önkormányzati választásokkal kezdődött. 2013 nyarán, a városi Fidesz tisztújítása után már nem Kóczán Zoltán lett az elnök. Egy hónappal később több helyről is támadták az alelnököt, ezeket a támadásokat egy hosszabb közleményben visszautasította.

A fideszes Kóczán Zoltán az október 12-i választáson egyéniben alulmaradt, a független Dukai Norbert megelőzte, így a kapuvári testületből kiszorolt a korábbi alpolgármester. Ahogy kiszorult a megyei közgyűlésből is, hiszen pártja megyei listáján sem szerepelt a neve.

• Meglepetés lehet Vitnyéden Tóth Kálmán polgármester veresége is.

Tóth Kálmán (független jelölt) 281 szavazat - 40.09%
Szalai Csaba József (független jelölt) 420 szavazat - 59.91%

Tóth Kálmán négy évvel ezelőtt még a fideszes jelöltet is legyőzte, 2014-ben viszont 160 szavazttal kevesebbet kapott, mint 2010-ben.

Vitnyéd 2010

Császár Antal (FIDESZ) 137 szavazat - 18,44%
Papp Jenő  (FÜGGETLEN) 165 szavazat - 22,21%
Tóth Kálmán  (FÜGGETLEN) 441 szavazat - 59,35%


• Kónyban bukott a Fidesz

Nagyon reménykedtek és erős kampányt nyomtak a fideszesek Kónyban, végül nem sikerült leváltani Aller Imrét, aki több mit 200 szavazattal kapott többet, mint a kormánypárti jelölt.

Aller Imre (független jelölt) 853 szavazat - 56.87%
Balázs Péter (FIDESZ-KDNP) 647 szavazat - 43.13%

Talán Kónyra is érvényesek Orbán Viktor vasárnap esti szavai: "Magyarország erős ország, mert mindegyik választáson képes volt Európában is párját ritkító összefogást teremteni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában