Ország-világ

2014.10.27. 10:14

Összehívná a nemzetbiztonsági bizottságot az Együtt-PM

A pártszövetség a Fidesz-székháznál történt vasárnap esti események miatt követeli a rendkívüli ülés összehívását.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága rendkívüli ülésének összehívását követeli az Együtt-PM a Fidesz Lendvay utcai székházánál történt vasárnap esti események miatt – közölte a pártszövetség hétfőn.

Közleményükben hangsúlyozzák, hogy támogatták az internetadó bevezetése elleni vasárnapi civil demonstráció célját és megértik a "nép felháborodását és haragját" a kormánnyal szemben, de a szövetség szerint az erőszak nem lehet megoldás: elutasítják az erőszak minden formáját, így azt is, ami a békés tüntetést követően a Fidesz székházánál történt.

Az Együtt-PM kérdésként fogalmazza meg, hogyan fordulhatott elő az, hogy a rendőrség a jelentős karhatalmi jelenlét ellenére nem tudta megakadályozni a történteket. Miért nem voltak információik arról, mire készülnek "egyesek"? - vetik fel.

Az internetadó bevezetését elfogadhatatlannak tartó Együtt-PM a Fidesz vasárnap kiadott közleményét cinikusnak értékeli, és úgy látja: a kormánypárt számára a társadalmi párbeszéd semmit sem jelent.

Az internetadó bevezetése elleni vasárnap esti budapesti tüntetés végén a szervezők a Hősök terén elköszöntek a demonstrálóktól, a tüntetők egy része azonban a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz ment. Megdobálták az épületet, a székház több ablakát bedobták, több helyen a redőnyöket is megrongálták, kidöntötték a kerítés egy darabját, és többen felmásztak a székház földszinti erkélyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában