Ország-világ

2014.10.29. 17:33

Feljelentést tesz az USA-ból kitiltottak megnevezéséért az Együtt-PM

Szigetvári Viktor szerint Polt Péternek hivatalból el kellett volna rendelnie a nyomozást.

[namelink name="Szigetvári Viktor"] az Együtt-PM ügyvezető társelnöke és Szelényi Zsuzsanna az Együtt elnökségi tagja hamarosan feljelentést tesz, annak érdekében, hogy az ügyészség derítse ki, kik azok, akik ellen az amerikai Egyesült Államok beutazási tilalmat rendelt el és ezek a személyek milyen korrupciós ügyhöz kötődnek.

Szigetvári Viktor erről szóló szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy [namelink name="Szelényi Zsuzsanna"] országgyűlési képviselőként kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyészhez, amelyben azt tudakolta, hogy van-e információja az ügyben és kért-e adatokat az amerikai hatóságoktól. Az Együtt-PM társelnöke idézte Polt Péter válaszát, amely szerint az ügyben akkor lehet elrendelni a nyomozást, ha bűncselekmény gyanúját alátámasztó adatok jutnak az ügyészség hivatalos tudomására.

Szigetvári Viktor kijelentette azt is, hogy a legfőbb ügyész "alibizett", mert nem jogsegélykérelem jellegű kérdést intézett az amerikai hatóságokhoz.

Úgy fogalmazott: [namelink name="Polt Péter"] nem az igazság kiderülését, hanem [namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnök hatalmi érdekeit szolgálja, mert hivatalból el kellett volna rendelnie a nyomozást.

Az ismeretlen tettes elleni feljelentésük azt fogja tartalmazni, hogy az Egyesült Államok a saját belső törvényei alapján, "nyilván megalapozottan" arra a következtetésre jutott, hogy néhány magyar állami felsővezetőt nem enged beutazni, az pedig megalapozza a gyanút - közölte.

Szigetvári Viktor arra is kitért, hogy ezt követően " vesztegetés feljelentésének elmulasztása miatt" egy újabb feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen. Ezt olyan hivatalos személy tudja elkövetni, akinek tudomása van valamilyen korrupciós ügyről - emelte ki. Hangsúlyozta, hogy a miniszterelnök egyik múlt heti, brüsszeli nyilatkozata alapján jó okkal feltételezik: a kormányfőnek akár konkrét személyekről is tudomása van . Ez alapján viszont az államigazgatás több tagja is tudja, hogy kiket gyanúsítottak meg a korrupciós ügyben, de mégsem tettek feljelentést - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában