Ország-világ

2014.09.26. 19:35

Választás: 37 perc 30 másodperc jut a pártoknak a tévés politikai reklámra

A nyolc jelölőszervezetnek a Magyar Televízió Zrt., a Duna Televízió Zrt. és a Magyar Rádió Zrt. médiaszolgáltatásában kell egyenlő arányban felosztani az idejét.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteken döntött az önkormányzati választáson legtöbb képviselő- és polgármesterjelöltet állító jelölőszervezetek politikai reklámjainak közzétételére rendelkezésre álló közszolgálati műsoridő felosztásáról.

A választási eljárásról szóló törvény szerint az önkormányzati választást megelőző kampányidőszakban a nyolc legtöbb képviselő- és polgármesterjelöltet állító jelölőszervezet politikai reklámjainak közzétételére rendelkezésre álló időtartam 300 perc.

Az NVB megállapította, hogy a nyolc legtöbb jelöltet a következő jelölőszervezetek állították: Jobbik Magyarországért Mozgalom, Fidesz - Magyar Polgári Szövetség, Kereszténydemokrata Néppárt, Magyar Szocialista Párt, Demokratikus Koalíció, Lehet Más a Politika, Együtt - a Korszakváltók Pártja, Magyar Munkáspárt.

A nyolc jelölőszervezet egyenként 37 perc 30 másodperc időtartamban teheti közzé politikai reklámját a Magyar Televízió Zrt., a Duna Televízió Zrt. és a Magyar Rádió Zrt. médiaszolgáltatásában.

A jelölőszervezetek rendelkezésére álló időtartamot közszolgálati médiaszolgáltatóként egyenlő arányban kell felosztani.

Ez alapján a három lineáris médiaszolgáltatást nyújtó közszolgálati médiaszolgáltató jelölőszervezetenként 12 perc 30 másodperc időtartamban köteles közzétenni a jelölőszervezetek politikai reklámjait.

A határozat ellen három napon belül lehet felülvizsgálati kérelmet benyújtani a Kúriához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában