Ország-világ

2014.08.29. 11:38

Együtt-PM: Orbán álljon ki Ukrajna függetlensége mellett!

A párt szerint Magyarország nem eszköztelen Oroszországgal szemben: 3000 milliárdos fegyver van a kezében.

Az Együtt-PM arra szólítja fel [namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnököt, hogy álljon ki Ukrajna területi épsége és függetlensége mellett és függessze fel a paksi bővítés előkészítését mindaddig, amíg orosz csapatok tartózkodnak az országban.

[namelink name="Hajdu Nóra"], az Együtt elnökségi tagja, az Együtt-PM külügyi szakpolitikusa pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében arra is felszólította a miniszterelnököt, hogy minden befolyását vesse be latba Vlagyimir Putyinnál, hogy kikényszerítse csapatai visszavonását. A politikus közölte továbbá: Magyarország nem eszköztelen Oroszországgal szemben: 3000 milliárdos fegyver van a kezében: a paksi bővítés, ezért arra is felszólították a Orbán Viktort, hogy függessze fel a bővítés előkészítését mindaddig, amíg orosz csapatok tartózkodnak Ukrajnában.

Az ellenzéki politikus azt írta, Oroszország reguláris katonai alakulatokkal vonult be Ukrajnába, az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart, de ebben a helyzetben a magyar kormány sem nyilvános tájékoztatást nem ad, sem az Országgyűlés illetékes bizottságait nem hívta össze. Az Együtt-PM ugyanakkor elvárja a kormánytól az ukrán helyzettel kapcsolatos részletes tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában