Ország-világ

2014.08.06. 15:18

A jövő héten kezdődik Sipos Pál ügyében az etikai vizsgálat a közmédiában

A jövő héten ül össze először Sipos Pál ügyében etikai vizsgálatot irányító közmédia-testület - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán az MTI-vel.

Az MTV Nonprofit Zrt. és az MTVA vezérigazgatója felkérte Rozgonyi Krisztina médiajogászt, a Nemzeti Hírközlési Hatóság korábbi elnökét, hogy vegyen részt a vizsgálatban - olvasható a közleményben.

Tudatták: a testület vezetője Galambos István, az MTVA nemzetközi és társadalmi kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese lesz, a munkában Rozgonyi Krisztina mellett Rákay Philip, az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese, Balázs Bianka, az MTVA gyermek- és ifjúsági műsorokért felelős főszerkesztője, valamint Cseh Dávid, az MTVA Humánerőforrás-gazdálkodási Irodájának helyettes vezetője vesz részt.

A vizsgálat céljaként az MTV Nonprofit Zrt. és az MTVA a múlt feltárását és ajánlások megfogalmazását nevezte meg, hogy hasonló esetek a jövőben ne fordulhassanak elő.

A két intézmény vezetői augusztus 1-jén tudatták: a közmédia szeretné segíteni Sipos Pál ügyében az igazság megismerését, ezért etikai vizsgálatot indítanak.

Az MTV Nonprofit Zrt. július 22-én közölte: azonnali hatállyal visszahívta Sipos Pált az MTV Örökös Tag Alapítványból.

Július elején a 444.hu számolt be "Utána minden állat szomorú" című írásában arról, hogy huszonöt évvel ezelőtt az általuk S. néven említett magyartanár diákjait molesztálta egy fővárosi gimnáziumban. Sipos Pál volt az a bizonyos magyartanár - mondta néhány nappal később az origo.hu-nak Rozgonyi Krisztina médiajogász, aki ugyanabba az iskolába járt, ahol a férfi tanított.

A férfi a 444.hu-nak azt mondta: a huszonöt évvel ezelőtti iskolai lebukásáig "nem nőtt be a feje lágya". Azonban ahhoz ragaszkodott, hogy tévés karrierje idején már nem történt meg, hogy gimnazistákhoz közeledjen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában