Ország-világ

2014.07.23. 18:51

Selmeczi: Sipos Pál ügye nem magánügy

Álljon a nyilvánosság elé a diákjai zaklatásával vádolt volt tanár - közölte a Fidesz.

A Fidesz azt várja a diákjai szexuális zaklatásával vádolt egykori magyartanártól, hogy álljon a közvélemény elé, és nyilatkozzon, igazak-e az őt ért vádak - közölte [namelink name="Selmeczi Gabriella"], a kormánypárt országgyűlési képviselője szerdán Budapesten.

A volt tanárról két héttel ezelőtt a 444.hu írta meg - a cikkben csak S.-ként említve őt -, hogy 25 évvel ezelőtt egy fővárosi gimnázium tanárjaként szexuális visszaéléseket követett el a rábízott tanulók egy részével.

"[namelink name="Sipos Pál"] ügye nem magánügy. A köztelevízió egykori dolgozójáról van szó, a magyar állam kitüntetettjéről van szó, sőt a Bajnai-párt alapítójáról van szó, akire tehát közszereplőként tekintünk" - mondta sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella, közölve: minden jóérzésű ember várja a nyilvánosság elől "két hete bujkáló" férfi válaszát arra, igazak-e az őt ért vádak, mi történt valójában az 1980-as évek második felében a szóban forgó iskolában.

A fideszes képviselő egyúttal elképesztőnek és felfoghatatlannak nevezte, hogy 25 éve nem derültek ki ezek az ügyek. Kijelentette: Sipos Pál nem bujkálhat a közvélemény elől, és nem intézheti el a történteket annyival - mint azt a 444.hu-nak mondta -, hogy "ezt dobta a gép".

Senki nem úszhatja meg, hogy életre szóló, feldolgozhatatlan traumát okozott kiszolgáltatott fiataloknak - hangsúlyozta Selmeczi Gabriella.

Együtt: Sipos Pál sem tagja, sem alkalmazottja nem volt a pártnak

A diákjai szexuális zaklatásával vádolt egykori tanár, Sipos Pál nem vett részt az Együtt alapításában, a pártnak sosem volt tagja, alkalmazottja vagy aktivistája - reagált a Fidesz szóvivőjének szerdai kijelentéseire az MTI-hez eljuttatott közleményében az Együtt - A Korszakváltók Pártja.

Selmeczi Gabriella arról beszélt, hogy a Fidesz azt várja a diákjai szexuális zaklatásával vádolt egykori magyartanártól, álljon a közvélemény elé, és nyilatkozzon, igazak-e az őt ért vádak. "Sipos Pál ügye nem magánügy. A köztelevízió egykori dolgozójáról van szó, a magyar állam kitüntetettjéről van szó, sőt a Bajnai-párt alapítójáról van szó, akire tehát közszereplőként tekintünk" - mondta sajtótájékoztatóján.

Válaszként az ellenzéki párt azt írta, hogy az Együtt mélységesen elítéli azt, ha valaki visszaél mások kiszolgáltatott helyzetével, teljes mértékben elfogadhatatlannak és visszataszítónak tartják, ha egy tanár szexuálisan vagy bármely más módon zaklatja a gondjaira bízott diákokat. "Ugyanolyan visszataszítónak tartjuk" azonban azt is, ha egy politikus ezen diákok kiszolgáltatott és megalázott helyzetéből akar magának hasznot szerezni, méghozzá úgy, hogy hazudik politikai ellenfeleiről - teszik hozzá. Véleményük szerint Selmeczi Gabriella ezt tette, és "ezzel olyan mélységekbe süllyedt, melyek eddig ismeretlenek voltak a magyar belpolitikában".

Hangsúlyozzák, hogy Sipos Pál nem vett részt az Együtt alapításában, a pártnak sosem volt tagja, alkalmazottja vagy aktivistája. A tanár egy petíciót írt alá, mely a választói összefogás támogatásáról szólt, még 2012 őszén. Ezt az interneten megtalálható petíciót 21306-an írták alá, közülük egy volt Sipos Pál - emelik ki.

Végül úgy összegeznek: "Selmeczi Gabriella ma szégyent hozott magára, és szégyent hozott a pártjára is".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában